Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brest razbio idućeg Dinamovog protivnika, Stuttgart i Sparta remizirali

Drugo kolo nogometne Lige prvaka otvoreno je u utorak dvobojima Stuttgarta i Sparte Prag te RB Salzburga i Bresta.

U zanimljivom ogledu na MHP Areni, Stuttgart i Sparta podijelili su bodove remijem 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što Pražani nisu iskoristili nekoliko početnih nesigurnosti u obrani Švaba, domaćini su u 7. minuti iz prvog udarca prema golu protivnika uspjeli doći do ranog vodstva. S lijeve je strane sjajno ubacio Maximilian Mittelstädt, a svoj prvi zgoditak u najvišem rangu klupskog nogometa zabio je Enzo Millot.

U nastavku je uslijedila otvorena igra s prilikama na obje strane. Gosti su bolje odgovorili na takav tempo utakmice, a do izjednačenja su stigli u 32. minuti kada je fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca postigao Kaan Kairinen. 25-godišnji Finac bio je strijelac vodećeg pogotka i u prvom kolu u uvjerljivoj pobjedi njegove momčadi protiv Salzburga.

Sparta je na tragu pozitivnog impulsa koncem prvog dijela mogla i preokrenuti rezultat, no udarac Veljka Birmančevića odsjeo je na gredi. U drugom poluvremenu Stuttgart je zaigrao bolje, ali mreže su ostale mirovati. Sparta je s četiri boda i dalje neporažena u najelitnijem klupskom natjecanju, dok su Švabi osvojili prvi bod.

RB Salzburg je na svom terenu prekinuo dva zamjetna niza nakon uvjerljivog 4:0 poraza od Bresta. Naime, Austrijanci do današnjeg dana nisu nikad bili poraženi u dvije uzastopne utakmice na otvaranju Lige prvaka, a također su u posljednja tri domaća dvoboja s francuskim prvoligašima upisali pobjede.

Gosti su poveli u 24. minuti poslije brzog izlaska sa svoje polovice. Ludovic Ajorque fantastično je vanjskom pronašao Abdallaha Simu koji je uspio progurati loptu iza leđa Janisa Blaswicha.

Francuska je momčad prednost udvostručila u 66. minuti. Po desnoj strani puno je prostora osvojio Mama Baldé, a njegov pas u kazneni prostor nije dobro očistila domaća obrana čiji je kiks iskoristio Mahdi Camara.

Svega četiri minute kasnije rezultat je svojim drugim pogotkom povisio Sima natrčavši na odbijanac poslije šuta Huga Magnttia. 23-godišnji Senegalac današnjim je učinkom, barem zakratko, zasjao na drugo mjesto liste najboljih strijelaca s tri gola.

Potpuni raspad austrijske ekipe u 75. minuti okončao je Mathias Pereira Lage preciznim udarcem s distance. Brest je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto na tablici s maksimalnih šest bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano