Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brighton deklasirao Luton; Fulham i Crystal Palace slavili na gostovanjima

Engleska Premier liga je otvorena pobjedama Manchester Cityja i Arsenala, a danas smo u engleskom “prime time” terminu od 16 sati gledali još četiri susreta.

Gledatelji su s uzbuđenjem priželjkivali povratak Luton Towna u Premier ligu, a on se odvio u gostima kod Brightona. Luton se nije povukao, kako su mnogi očekivali, imali su svoje prilike, ali je Brighton ipak bio puno opasniji. U 36. minuti Kaoru Mitoma prekrasnim je ubačajem pronašao Sollyja Marcha, koji je pogodio glavom za vodstvo od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti jedenaesterac je izborio, a potom zabio Joao Pedro za 2:0. Na isti način uzvratili su gosti ublaživši rezultat za 2:1, a precizan je bio Carlton Morris. Ipak, njihova nada nije potrajala jer je 21-godišnji Simon Adingra zabio za 3:1 nakon velike obrambene pogreške P.R. Mpanzua. Za konačnih 4:1 zabio je irski napadač Evan Ferguson nakon lijepe asistencije Pervisa Estupiñána.

Još jedan povratnik u ligu, Sheffield United, ugostio je Crystal Palace. Gosti su konstantno držali inicijativu i bili opasniji. Prijetili su uglavnom iz daljine, a njihovi su udarci mahom završavali u gustom bloku Sheffielda.

Samo 4 minute od početka drugog dijela, Palace je zabio. S desne strane je prošao i ubacio Jordan Ayew, a realizator je bio Odsonne Édouard. Imali su gosti još prilika, no rezultat se nije mijenjao. Minimalna pobjeda bila je teško izborena, ali zaslužena.

Još jednu minimalnu pobjedu vidjeli smo na Goodison Parku. Fulham je slavio, no dinamika na terenu je bila u potpunosti na strani Evertona. Samo u prvom poluvremenu imao je Everton 10 udaraca, xG od 2.22, a Fulham s druge strane nije imao nijedan udarac u okvir.

Apsolutni heroj utakmice bio je Bernd Leno s devet obrana, od kojih je čak osam bilo unutar šesnaesterca. Na krilima njegove sjajne izvedbe momčad iz Londona uspjela je doći do pobjedonosnog pogotka u 73. minuti, a strijelac je bio Bobby Decordova-Reid.

Jedina utakmica koja je završila remijem, bila je ona između Bournemoutha i West Hama. “Trešnje” su ugostile “Čekićare” na svom Vitalityju, a u susretu s dva pogođena okvira gola, vidjeli smo i dva pogotka. West Ham je poveo u 53. minuti pogotkom njihovog nogometaša koji je prošle sezone imao najviše izravnih sudjelovanja kod pogodaka, Jarroda Bowena, dok je konačnih 1:1 postavio Dominic Solanke u 82. minuti ogleda.

Komentari

Povezano