Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brighton hat-trickom Fergusona razbio Newcastle

Nakon zanimljivih popodnevnih utakmica, dan su u Premier ligi zatvorili Brighton i Newcastle. Brighton je isprao gorak okus prošlotjednog poraza od West Hama uvjerljivom pobjedom od 3:1. Predvodio ih je Evan Ferguson koji je zabio sva tri gola.

Brighton je od početka pritisnuo Newcastle što im se isplatilo u 27. minuti. Nick Pope je loše reagirao na dalekometni udarac Billyja Gilmoura, a na odbijancu se našao Ferguson koji ju zakucava u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Brighton i nakon vodstva napadati, no do kraja poluvremena nisu uspjeli stvoriti nove prilike. Tako se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Galebova.

Domaćini u 65. minuti udvostručuju vodstvo. Ponovno je radila kombinacija Gilmour-Ferguson. Gilmour je dao loptu za Fergusona koji fantastičnim udarcem s više od 20 metara probija Popea.

Svoj hat-trick Ferguson je kompletirao pet minuta kasnije. Asistent je bio Kaoru Mitoma, a Ferguson je novim sjajnim udarcem zabio svoj treći pogodak dana.

Počasni pogodak za Newcastle postigao je Callum Wilson u drugoj minuti sudačke nadoknade. Brighton je tako upisao treću pobjedu ove sezone. Newcastle je pak upisao drugi poraz u nizu, nakon što su prošli tjedan s igračem više izgubili od Liverpoola.

Komentari

Povezano