Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brighton izdominirao Chelsea, show na svim ostalim utakmicama

Po prvi put u 122 godine dugoj povijesti kluba, De Zerbi je odveo Brighton do prve povijesne ligaške pobjede protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu! Slavili su rezultatom 1:2.

Kroz čitavu utakmicu su bili bolji suparnik, iako su u prvom poluvremenu nesretno došli u deficitski rezultat golom Conora Gallaghera koji je pucao, lopta se odbila od Lewisa Dunka i prevarila vratara Davidsona Sancheza za vodstvo Plavaca. Međutim nisu odustajali od svoje igre i uspjeli su sasvim zasluženo do kraja prvog poluvremena vratiti stvari na početak pogotkom Dannya Welbecka koji je sjajno trznio glavom na ubačaj Pascala Grossa. Koliko je u prvom poluvremenu Brighton bio dominantan potvrđuje podatak da su imali 67.95% posjeda lopte što je ujedno najveći postotak posjeda neke ekipe u prvom poluvremenu ove sezone.

Prije izjednačujućeg pogotka Welbecka, u nekoliko navrata je Chelsea spašavao Kepa Arizzabalaga te je jednom vratnica zaustavila Evana Fergusona.

U drugom poluvremenu se Chelsea uspio koliko toliko nametnuti u posjedu, međutim ostali dio nogometne igre je apsolutno pripao gostima. Opet je Kepa u nekoliko navrata morao spašavati svoju ekipu, Welbeck je promašio čisti zicer, no ipak gosti dolaze do sasvim zasluženog vodstva sjajnim pogotkom Julia Encisa.

Sasvim zaslužena pobjeda trupa Roberta De Zerbija koji su u aktivnoj borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka/Europsku ligu, a trenutno se nalaze na 7. mjestu s 49 osvojenih bodova, ali i dvije utakmice manje od ostalih konkurenata.

U dosta podjednakoj utakmici Fulham je s 3:1 slavio u gostima kod Evertona. Reed, Wilson i James su zabili za goste, a McNeil za domaće. Razlog za ovaj rezultat je i nepreciznost Evertona koji su promašili sve 4 velike šanse u koje su ušli tijekom utakmice.

Southampton nastavlja s putem prema dolje. Eberechi Eze je zabio dva gola za pobjedu Crystala Palacea u gostima. Eze je imao i 80% uspješnih driblinga te 10/17 osvojenih duela.

Wolverhampton je s 2:0 pobijedio Brentford. U žive se vratio Diego Costa koji je zabio gol za 1:0. Bio je to njegov prvi gol ove sezone, ujedno i prvi u ligi nakon 2017.

Najluđu utakmicu su pak odigrali Tottenham i Bournemouth. U 14. minuti je Perišić s lijeve strane uspio loptu gurnuti u sredinu za Sona koji zabija za 1:0. U 38. lijepu akciju izvode Solanke i Vina, a potonji zabija pored možda i nepotrebno istrčalog Llorisa. Pucao je puno Tottenham, no idući gol opet zabija Bournemouth. Tavernier probija stranu, a lopta uz dodir braniča Spursa dolati do Solankea koji zabija drugi gol za goste. Tottenham je pritiskao čitavi susret, a nakon poništenog gola Richarlisona, gol zabija Danjuma u 88. minuti. U jeku opsade gola Bournemoutha, jednu naizgled bezopasnu loptu obrana Spursa ne čisti dobro. Solanke ju kupi i daje za Ouattaru koji vrhunski vara svog čuvara i zabija za veliku pobjedu Bournemoutha.

Komentari

Povezano