Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brighton penalom u zadnjoj sekundi pobijedio Manchester United

Zadnju utakmicu tjednog programa Premier lige odigrali su Brighton i Manchester United. Utakmica je nosila ogromnu važnost za obje ekipe. Domaćin je u borbi za mjesta u Europskoj i Konferencijskoj ligi, dok United pokušava održat svoje mjesto među prve četiri ekipe. U jednoj napetoj utakmici pobjedu je Brightonu u posljednjim sekundama donio Alexis Mac Allister s bijele točke.

Susret je krenuo vatreno s dvije sjajne prilike sa svake strane. Prvo je Antony nakon 90 sekundi izbio sam pred golom Brightona, ali je Brazilac pucao pored gola. Domaćini su zaprijetili minutu kasnije kada je Kaoru Mitoma iz velike blizine pogodio Davida De Geu u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Manchester je zaprijetio i preko Marcusa Rashforda čiji je udarac u 28. minuti uspio obraniti Jason Steele. Na predah se tako otišlo bez golova u utakmici koja je imala visoki tempo, ali su obje ekipe dosta griješile u predaji lopte.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu imao je Danny Welbeck u 58. minuti. Tada je loše zahvatio loptu nakon što je ostao nečuvan na rubu kaznenog prostora. Nakon toga dugo nije bilo uzbuđenja i utakmica je ušla u nervozne vode.

Zasluge za to ponajviše idu sucu Marrineru koji je s nekoliko čudnih odluka učinio igrače nervoznima. Tu je i faktor važnosti utakmice koji je definitivno bio u glavama igrača.

Blizu vodstvu Brighton je došao u 87. minuti. Solly March je povukao kontru i sam se izborio za poziciju za udarac. Ipak, njegov udarac je otišao malo preko gola i ostalo je 0:0. Probao je i Mac Allister, ali je njegov dalekometni udarac sjajno obranio De Gea.

Domaćini su u posljednjim sekundama dobili najbolju moguću priliku za pobjedu. Luke Shaw je nakon kornera igrao rukom, a sudac je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Mac Allister koji je sigurno pogodio za ogrmono slavlje Brightona.

Brighton je ovom pobjedom skočio na šesto mjesto s dvije utakmice manje od ekipa koje ih okružuju. Manchesteru si je ovim porazom malo kompromitirao utrku za prva četiri mjesta u koju se iz sjene uključio i Brighton

Komentari

Povezano