Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brighton prvi puta u povijesti osigurao europski nogomet

Nakon jučerašnjih uzbuđenja u engleskoj Premier ligi koji su nam dali odgovor na pitanje prvaka, u malo izmijenjenom terminu od 15 sati odigrana su nova dva susreta. Točnije, West Ham i Leeds su se sastali od 14:30, a Brighton je od 15 sati ugostio Southampton koji se još ranije oprostio od lige. Na kraju smo u obje utakmice vidjeli 3:1 pobjedu domaćina.

West Ham – Leeds 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je u ovaj susret ušao u potpunosti rasterećen nakon što su u četvrtak izborili finale Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara, dok Leedsu gori pod nogama i hitno trebaju bodove u potrazi za spasom u ligi.

Leeds je bolje ušao u susret i poveo u 17. minuti. Weston McKennie je izveo dugi aut, a u sredini je prvi na lopti bio Rodrigo koji fantastično iz voleja pogađa za 0:1. Španjolcu je to 13. ovosezonski gol s kojim se izjednačio s Bukayom Sakom.

West Ham je po primljenom pogotku krenuo bolje igrati. Nakon velikog pritiska u 32. minuti vraćaju stvari na početak. Kombinirali su Pablo Fornals i Jarrod Bowen koji je na drugoj stativi pronašao Declana Ricea koji je u vjerojatno zadnjem domaćem nastupu za West Ham zabio svoj četvrti pogodak ove sezone.

U drugom dijelu West Ham je zaigrao bolje i to naplatio u 72. minuti. Tada je Danny Ings proigrao Bowena koji zabija za vodstvo Čekićara.

Leeds se po primljenom pogotku otvorio što je ostavilo prostora za kontre iz čega je pao treći gol. Lucas Paqueta je pronašao Manuela Lanzinija koji potvrđuje pobjedu domaćih.

Brighton – Southampton 3:1

U utakmici koja je jednoj ekipi značila sve, a drugoj ništa sastali su se Brighton i Southampton. Brighton bi s pobjedom u ovom susretu praktički osigurao šesto mjesto i Europsku ligu iduće sezone, dok je Southampton već ispao.

Prvu pravu priliku na susretu imao je Kaoru Mitoma koji je u 22. minuti pogodio stativu. Brighton je u vodstvo došao nakon što je Evan Ferguson udarcem s ruba kaznenog prostora probio Alexa McCarthyja koji je morao bolje reagirati.

Deset minuta kasnije Brighton je udvostručio vodstvo. Mitoma je oduzeo loptu na sredini i sjurio se prema golu gostiju prije nego što je sjajno vanjskom pronašao Fergusona koji je ostao miran i pospremio za 2:0 na poluvremenu.

Southampton je u drugi dio ušao kao momčad koja igra za nešto i u 59. minuti smanjuju rezultat. Elyounoussi je ostao sam nakon kornera i to je 2:1.

Do iznenađenja ipak nije došlo, a pitanje pobjednika je riješio Pascal Groß deset minuta kasnije. On je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i lijepo pogodio za 3:1.

Brighton se ovom pobjedom prvi puta u klupskoj povijesti kvalificirao za europski nogomet. Pred Leedsom je sada težak posao i čini se kako se vraćaju u Championship.

Komentari

Povezano