Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brignone postavila rekord; Ljutić ostvarila skok u ukupnom poretku

U subotu se u kanadskom Tremblantu održala veleslalomska utrka Svjetskog kupa u kojoj je do trijumfa došla Talijanka Federica Brignone.

Talijanka je do prve pobjede ove sezone stigla s 21 stotinkom prednosti ispred Slovakinje Petre Vlhove, dok je podij kompletirala Amerikanka Mikaela Shiffrin s 29 stotinki zaostatka. Ovom pobjedom, 22. u karijeri, 33-godišnja Brignone postala najstarija pobjednica veleslalomske utrke u povijesti Svjetskog kupa oborivši rekord Austrijanke Anite Wachter koja je u Lienzu 1999. godine slavila s 32 godine na leđima, a treba istaknuti i to da se time izjednačila sa Sofijom Goggijom na ljestvici Talijanki s najviše pobjeda u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novih bodova u Kanadi je došla i 19-godišnja hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić koja je zauzela 14. mjesto s dvije sekunde i 90 stotinki zaostatka te su ju samo četiri stotinke dijelile od 12. pozicije i novog najboljeg veleslalomskog rezultata u karijeri. Ipak, nova prilika za to dolazi u nedjelju kada je na rasporedu novi veleslalom.

Zrinka je u dosadašnja tri ovosezonska veleslaloma zauzela dva 14. i jedno 13. mjesto što joj je donijelo ukupno 56 bodova pa u ovom trenutku zauzima 12. mjesto poretka za Mali kristalni globus te discipline. U ovom trenutku je vodeća Lara Gut Behrami s 245 bodova, svega 25 više od Federice Brignone te su njih dvije jedine koje su skupile barem 200 bodova ove sezone u utrkama veleslaloma.

Što se tiče ukupnog poretka skijašica, tu vodi Mikaela Shiffrin s 410 bodova, 64 više od drugoplasirane Petre Vlhove, dok je Zrinka Ljutić novim dobrim nastupom došla do izvanrednog osmog mjesta sa 137 bodova na kontu.

Komentari

Povezano