Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Briljantna Donna Vekić izbacila drugu tenisačicu svijeta s OI

Treći dan u nizu je na teniske terene Roland Garrosa na Olimpijskim igrama izašla Donna Vekić. Nakon dvije pobjede protiv Lucije Bronzetti i Biance Andreescu, najbolja hrvatska tenisačica je za mjesto u četvrtfinalu igrala protiv druge nositeljice Coco Gauff koju je senzacionalno svladala sa 7:6, 6:2.

Amerikanka je odlično započela susret te je došla do breaka za vodstvo od 3:1, a tu je prednost uspješno čuvala sve do servisa za set. Gauff je kod vodstva od 5:2 imala jednu break i set loptu koju je Vekić spasila što je pokrenulo niz od sedam uzastopno osvojenih poena za povratak Hrvatice u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je Donna izjednačila na 5:5, a u konačnici o pobjednici prvog seta odlučuje tiebreak. U “trinaestoj igri” je Gauff imala dvije set lopte kod 6-4, ali Vekić s tri poena u nizu dolazi do svoje prve set lopte. Tada je Osječanka napravila dvostruku pogrešku, no ni to ju nije pokolebalo pa s 9-7 dolazi do vodstva od 1-0 u setovima poslije 71 minute igre.

Druga tenisačica svijeta je prva došla do prednosti oduzetog servisa i u drugom setu kada je povela s 2:1, međutim Vekić ekspresno odgovara i izjednačava na 2:2. Kod vodstva od 3:2 i break lopte za Vekić dogodila se sporna situacija. Na drugi servis Amerikanke je Donna odigrala dugu lopticu koju je linijski sudac zvao kao “out” točno u trenutku kada se Gauff spremala na udarac. Taj udarac nije uspio prijeći njezinu stranu terena, a tada nastaje problem jer je glavni sudac promijenio odluku linijskog smatravši da je lopta bila u terenu. To je značilo da je Vekić došla do breaka, a mlada Amerikanka je bila frustrirana te se svađala sa sucem i supervizorom nakon čega je i zaplakala.

Kod vodstva od 4:2 za Vekić, Gauff je imala tri vezane break prilike, ali fenomenalna Donna ih sve spašava. Nastavila je najbolja hrvatska tenisačica s briljantnom igrom te je drugi set dobila sa 6:2 iskoristivši drugu meč loptu za ulazak u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Za mjesto u polufinalu će igrati protiv pobjednice meča između Marije Sakkari i Marte Kostyuk.

Komentari

Povezano