Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Briljantna Jana Koščak je svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju

Po prvi put nakon dugih 10 godina, u Hrvatsku stiže zlato sa Svjetskog juniorskog prvenstva u atletici. Za to se ove noći, točnije tijekom protekla dva dana natjecanja čija je kruna došla večeras utrkom na 800 metara, pobrinula naša Jana Koščak koja je u peruanskoj Limi osvojila najsjajnije odličje u sedmoboju.

Mlada Varaždinka je vodila od druge discipline, skoka u vis, a pred posljednju disciplinu, utrku na 800 metara, ušla je s prednošću od 40 bodova ispred Švicarke Lucije Acklin (više od tri sekunde kada napravimo pretvorbu) i čak 273 boda ispred trećeplasirane Australke Mie Scerri čime je i prije nastupa osigurala barem srebro uz uvjet da ne dođe do neke ozljede ili da iz nekog drugog razloga ne dođe do cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18-godišnja Hrvatica je taktički krenula u utrku te je kroz 600 metara pratila tempo jedine protivnice za zlato koju je onda u posljednjih 200 metara i prestigla te je ciljem prošla kao četvrta s vremenom 2:24.56. Na kraju je Koščak osvojila zlatnu medalju s ukupnih 5807 bodova, dok je druga bila Acklin s 5755 bodova. Broncu je zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi na 800 metara osvojila Čehinja Adela Tkačova s 5601 bodom.

Koščak je tako osvojila ukupno 14. medalju za Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici te osmo zlato čime se pridružila Blanki Vlašić (x2), Ivani Brkljačić (x2), Edisu Elkaseviću, Danijeli Grgić i Martinu Markoviću na tom ekskluzivnom popisu osvajača zlata za Hrvatsku.

Uz njezin sjajan nastup, izdvajamo i odlično treće mjesto u kvalifikacijama bacanja koplja europske prvakinje do 18 godina, naše Vite Barbić, koja će se u noći s petka na subotu također boriti za medalju. Vita je u posljednjoj trećoj seriji koplje bacila do 52.54 metra i tako istaknula kandidaturu za najviša mjesta u finalu.

Komentari

Povezano