Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Briljantni Andreas Wolff uveo Njemačku u finale OI nakon 20 godina

Prvo polufinale olimpijskog rukometnog turnira odigrale su reprezentacije Španjolske i Njemačke. U drugom ogledu dvaju europskih teškaša na ovim Igrama, Nijemci su upisali drugu pobjedu svladavši Španjolce rezultatom 25:24.

Njemački rukometaši furiozno su krenuli u dvoboj te nakon pet minuta vodili s 3:0. Napadački roster probijao je španjolsku obranu, a Andreas Wolff obranio je prva dva pokušaja protivnika i naznačio u kojem bi smjeru utakmica mogla otići. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Španjolci su se uspjeli stabilizirati i dostići zaostatak sredinom prvog dijela, samo da bi se Njemačka ponovno odvojila zabivši u tri minute četiri pogotka.

Ipak, desetak minuta uoči predaha, Nijemci su stali, Gonzalo Perez de Vargas skinuo je nekoliko udaraca, a španjolski je napad pronalazio rješenja i serijom 5:1 poravnao rezultat na 12:12 s kojima se otišlo na odmor.

Nastavak susreta donio je izjednačenu igru u kojoj obje momčadi nisu uspjele zabiti više od dva gola u nizu, sve do završnice utakmice, kada su Španjolci s tri pogotka zaredom prvi put poveli s 23:22. 

Na tragu čudesnih, neopisivih 22 obrana Wolffa, Njemačka je preokrenula rezultat i stigla do svog prvog finala nakon Atene 2004. u kojem su poraženi od Hrvatske. 

Nijemce je, uz sjajnu predstavu vratara, predvodio junak iz četvrtfinala Renars Uscins sa šest pogodaka, dok je kod Španjolaca najbolji bio Daniel Fernandez s pet golova. 

Španjolska je, računajući i ovaj dvoboj, poražena u svih pet polufinala na Olimpijskim igrama. Utješni podatak jest da su na kraju svaki puta uspjeli doći do bronce. 

Finale i utakmica za treće mjesto igraju se 11. kolovoza, a kompletan raspored znat će se nakon drugog polufinala u kojem se susreću Danska i Slovenija.

Komentari

Povezano