Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Briljantni Ivan Šapina u polufinalu Olimpijskih igara

Hrvatski taekwondist Ivan Šapina je novim odličnim nastupom izborio četvrtfinala kategorije preko 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu. U osmini finala je preokretom s 2-1 u rundama svladao Norvežanina Richarda Andrea Ordemanna.

Oba borca su oprezno ušla u borbu pa smo u prvoj rundi dugo čekali na bodove. Onda trideset sekundi prije kraja, Ordemann udarcem u glavu dolazi do vodstva 3-0, ali Šapina brzo uzvaća za 3-3. Nažalost je tijekom tog udarca pao na pod stoga je Norvežanin dobio dodatni bod i vodstvo 4-3. Na kraju je Ordemann s 5-3 osvojio prvu rundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku druge runde, Šapina je udarcem u tijelo poveo 2-0. Ubrzo zatim je Ordemann izašao s borilišta s čime je Šapina dobio još jedan bod. Udarcem u glavu Šapina je poveo 6-0 i činilo se da ide prema osvajanju runde. Norvežanin se nije predavao i udarcem u glavu smanjuje na 6-4. U dramatičnom kraju runde Šapine je na kraju s 13-7 izborio treću rundu.

Odlučujuća runda krenula je udarcem Šapine u tijelo čime je poveo 2-0. Ordemann je minutu do kraja istim udarcem izjednačio na 2-2. Trideset sekundi do kraja Šapina je poveo 3-2, ali je ubrzo dobio kaznu kojom je bilo 3-3. Samo nekoliko sekundi prije kraja borbe, Šapina udarcem u tijelo dolazi do 5-3 i prolazi u polufinale.

U polufinalu koje je na rasporedu za nešto više od sat vremena, Šapina će se boriti protiv Iranca Ariana Salimija.

Komentari

Povezano