Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Briljantni Šarić odveo Hrvatsku na olimpijske kvalifikacije

Sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Hrvatske, koji su u Istanbulu svladali domaćina turnira Pretkvalifikacija za Olimpijske Igre Tursku sa 81:74 te tako osiguali svoj nastup na finalnoj kvalifikacijskoj rundi, koja je na rasporedu sljedećeg ljeta.

Na krilima sjajno raspoloženih Gorana Filipovića i Darija Šarića naši su košarkaši uspostavili kontrolu nad utakmicom od samog njenog početka, a ubačajem Roka Badžima već smo prije isteka prve četvrtine stigli do dvoznamenkastog vodstva (24:14). Odlično Hrvatska otvara i nastavak, po dvije trice ubacuju Mario Hezonja i Šarić, jednu dodaje Borna Kapusta, pa naši nakon 16 minuta igre vode 41:24, a s još jednom tricom Šarića, ovaj put s istekom vremena, Hrvatska odlazi na poluvrijeme s velikih 48:29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turci sa znatno većom voljom ulaze u drugo poluvrijeme, te nošeni raspoloženim Furkanom Korkmazom rade seriju 17:5 i nakon četiri minute igre tjeraju Josipa Sesara da pozove minutu odmora pri rezultatu 53:46. Naši su se tada pribrali, Šarić je ponovno preuzeo konce igre u svoje ruke, pa u posljednju dionicu ponovno ulazimo s dvoznamenkastom prednošću (66:55). Iskusno su naši košarkaši odigrali posljednju četvrtinu, ne dopustivši više Turcima da zaprijete te mirno priveli utakmicu kraju za konačnih 81:74.

Briljantnu partiju pružio je Šarić, ubilježivši 22 poena i 11 skokova, uz šut iz igre od 60%, 16 poena dodao je Hezonja, a 14 Jaleen Smith. Kod Turske se s 19 poena istaknuo Korkmaz.

Komentari

Povezano