Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brojni olimpijci stižu na “Hanžek”, gledat ćemo i dvoboj Sandre i Allman

Održana je konferencija za novinare povodom 74. memorijala Boris Hanžeković, a na njoj je najavljen dvoboj na stadionu SRC Mladost između dvije najbolje svjetske bacačica diska u modernom dobu, dvostrukih olimpijskih pobjednica Sandre Elkasević i Amerikanke Valarie Allman.

Allman je nakon zlata u Tokiju osvojila i zlato u Parizu, gdje je naša Sandra osvojila broncu. Allman se oglasila video porukom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo sam uzbuđena što ću opet nastupiti u Zagrebu, to je jedno od mojih omiljenih natjecanja. Poseban je doživljaj biti na natjecanju na kojem je ženski disk toliko slavljen, zahvaljujući Sandri. S velikim nestrpljenjem očekujem nastup u Zagrebu.

Valerie Allman

Projekt manager mitinga Natko Bošnjak je najavio još brojne velike stvari koje nas čekaju na trodnevnom natjecanju:

Na Zagreb City Challengeu, natjecanju u skoku u dalj koje će biti održano 6. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, vidjet ćemo dvije osvajačice medalje s Olimpijskih igra u Parizu, Jasmine Moore i Shanieku Ricketts te finalistice natjecanja u skoku u dalj Ackeliu Smith i Alinu Rotaru-Kottmann. Natjecanje u bacanju kugle – 10. Memorijal Ivana Ivančića – održat će se 7. rujna na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i bit će na razini jubileja jer će doći sva trojica osvajača medalja iz Pariza – Ryan Crouser, Joe Kovacs i Rajindra Campbell te europski prvak Leonardo Fabbri i doprvak Filip Mihaljević, pa vjerujemo da bi kugla mogla letjeti i preko 23 metra.

Natko Bošnjak

Na Stadionu Mladosti 8. rujna ćemo također gledati velika atletska imena:

Već u 15 sati počinje bacanje kladiva, koje se na miting vraća nakon 12 godina zahvaljujući našem Matiji Greguriću, kojem nećemo nimalo olakšati posao jer dolazi i aktualni olimpijski i svjetski prvak Ethan Katzberg. U 16:20 počine bacanje koplja, u kojem će Sara Kolak i Vita Barbić ugostiti svjetsku i olimpijsku prvakinju Haruku Kitaguchi, a nakon toga će Sandra Elkasević loviti svoju 12. pobjedu na Hanžekovićevom memorijalu protiv olimpijske pobjednice Valarie Allman.

Natko Bošnjak

O natjecanju je govorila i Sara Kolak:

Drago mi je da sezonu završavam na domaćem mitingu. Nismo htjeli mijenjati plan i nastupiti na nekom mitingu nakon Pariza, nego sam uzela kratak odmor i pripremam se za Hanžekovićev memorijal. Očekujem sjajnu publiku i navijanje, veseli me jaka konkurencija jer znam da nikome nije lako složiti jaku startnu listu na samom kraju sezone. Je li ugrožen moj rekord mitinga? Sve je moguće.

Sara Kolak

Matija Gregurić je također dao izjavu te se prisjetio gdje je bio kada se bacanje kladiva posljednji put održalo na Hanžekovićevom memorijalu:

Bio sam na tribini stadiona Mladosti i gledao kako bacaju najbolji svjetski kladivaši, pa je ovaj nastup nešto što sam oduvijek sanjao. Bit će to odlično natjecanje jer svjetski i olimpijski prvak Ethan Katzberg ove je godine bacio 84.38, što je deveti rezultat svih vremena. Dolazi i odlični Ukrajinac Mihailo Kohan te peterostruki svjetski prvak Pawel Fajdek. Iako je kraj sezone rekord mitinga koji drži Primož Kozmus (81.77) je sigurno ugrožen jer Katzberg stalno baca preko 82 ili 83 metra, on čak i na zagrijavanju baca s 90 posto svojih mogućnosti.

Matija Gregurić

Ukoliko ste zainteresirani za ovaj atletski spektakl morat ćete požuriti po ulaznice jer je rasprodano već njih 60 posto za zapadnu tribinu pa je za očekivati da će kapacitet stadion Mladosti biti do kraja popunjen.

Komentari

Povezano