Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brozović i Inter u Lisabonu do velike prednosti

U onoj široj masi manje popularnoj utakmici ove večeri u su se u Lisabonu sastali Benfica i Inter. Oba trenera su nakon ždrijeba izjavila kako su zadovoljna protivnikom i kako definitivno imaju svoje šanse. Po mišljenju kladionica i javnosti Benfica je u susret ušla kao favorit, ali u ovom susretu to nisu opravdali. Inter se disciplinirano branio od prve minute i na kraju se s teškog gostovanja vraća s prednosti od 0:2. Golove za Inter su zabili Nicolo Barella i s bijele točke Romelu Lukaku. Za Inter je od prve do zadnje minute kapetansku traku nosio Marcelo Brozović, dok Petar Musa nije nastupio za Benficu.

Benfica je uzela loptu na samom početku susreta i prva zaprijetila. Rafa Silva je dočekao loptu na desetak metara od gola i pokušao iz voleja, ali je Andre Onana to uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzbuđenjima siromašnom prvom dijelu, posljednje je pripalo gostima. Francesco Acerbi je pucao iz velike daljine, no njegov udarac je otišao malo preko gola. To je bilo to iz nogometno dosta lošeg i dosadnog poluvremena.

Ono što nismo vidjeli u prvih 45 minuta, vidjeli smo u prvih 15 minuta nastavka. Barella je ispratio centaršut koji je uputio Alessandro Bastoni i poslao loptu glavom u donji lijevi kut za 0:1 Intera. Neobjašnjivo je kako je Barella bio toliko sam na drugoj stativi.

Zaigrala je Benfica bolje nakon primljenog gola i zaprijetila u 57. minuti. Prvo je Grimaldo iz dobre pozicije pucao malo pored gola, a tridesetak sekundi kasnije je Rafa Silva iz još bolje pozicije s pet metara od gola umjesto u gol, loptu poslao u obrambeni blok.

Benfica je nastavila dominirati u posjedu, ali su stvarali jako malo. Rješenje utakmice, a vrlo vjerojatno i dvomeča došlo je u 80. minuti. Tada je Joao Mario igrao rukom u kaznenom prostoru, a Michael Oliver je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Lukaku koji je ostao miran i pogodio u donji desni kut za dodatno povećanje već ogromne prednosti uoči uzvrata na San Siru.

Domaćini su apsolutno podbacili u današnjem susretu i mogu samo sebe kriviti za ovakav rezultat. Poraz nije problem sam po sebi, već činjenica da su se igrači prepali važnosti utakmice. Ova Benfica je već pokazala da može igrati protiv svih, ali danas to nije bilo na razini utakmica s PSG-om i Juventusom. Inter je pokazao zrelost i zasluženo nose dva gola prednosti u uzvrat koji je za osam dana.

Komentari

Povezano