Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bruno Marić: Ovo je nezapamćeni pritisak na nas. Hajduk nije oštećen

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Bruno Marić uz članove Sudačke komisije od 11 sati održava konferenciju za medije. Na početku konferencije za medije, Marko Cvijanović iz službe za odnose s javnošću HNS-a, poručio je da su snimke nezakonito skinute i dostavljene medijima. 

“Cenzurirane i fabricirane snimke koje su imali za cilj difamaciju i loše prikazivanje sudačke organizacije te posljedično HNS-a. Ovo promatramo kao nezapamćeni pritisak na hrvatske suce”, rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačka organizacija je potpuno neovisna, ističe Marić, dodajući da su sve odluke koje su donesene, točne, da Hajduk nije oštećen niti jednom odlukom na utakmici Varaždin – Hajduk 1:1. 

Potom se krenulo na analizi VAR konverzacije i snimki sa same utakmice, konkretno na situaciju s poništenim pogotkom Hajduka za vodstvo 2:1. 

“Uputa Sudačke komisije jest da se pušta i priznaje pogodak, a VAR će naknadno utvrditi je li pogodak regularan ili ne”, kaže Marić o situaciji. 

“Ono što se isporučuje u prijenosu uživo, to ne utječe VAR soba ili sudac, već produkcija koja u eter pušta snimku, odnosno Croatel. Sudac je napravio izmjeru zaleđa sa svim dostupnim kamerama i dao je uputu da to ide van. Mi dalje ne odlučujemo je li otišlo van, dodaje predsjednik Sudačke komisije.”

Komentari

Povezano