Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bruno Petković: “Bio bih najsretniji da Budimir zabije dva gola”

Uoči posljednje utakmice grupne faze Europskog prvenstva, Hrvatska se nalazi u teškoj situaciji. Sve osim pobjede protiv Italije bi gotovo sigurno značilo ispadanje s turnira. Danas su se na konferenciji za medije na susret s Talijanima osvrnuli Bruno Petković i Dominik Livaković.

Prvi se na dosadašnji tijek turnira osvrnuo Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je to procijeniti iznutra. Većinu utakmice protiv Albanije bili smo u rezultatskm minusu. Jedan plan igre se dogovoriš i nakon deset minuta moraš sve promijeniti. Možda malo previše forsiramo i riskiramo jer gubimo. Promašeni pasevi, izgubljene lopte stvaraju nervozu i teško je igrati. Individualno moramo svi dati više iako na nikoga ne mogu uprijeti prstom da se ne trudi. Moramo možda pokazati, ne veće zajedništvo nego da pušemo svi u istom smjeru… Da svi te taktičke zamisli koje nam stožer da da ih slijedimo jednosmjerno.

Petković je nakon toga upitan koliko je zadovoljan svojim nastupima na dosadašnjem tijeku turnira.

Imali smo peh, možete nazvati i lošijim ulaskom u utakmicu ili lošijim pristupom, da iz svake prve šanse primimo gol. Nakon toga je planove koje si imao teže provoditi jer krećeš iz deficita. Sve drukčije gledaš, nervozniji si, protivnik drukčije reagira… Nažalost, bez obzira na pehov, isključiva krivica je na nama i sigurno da smo ostali dužni. Što se tih velikih golova tiče, nije mi prioritet da bude Bruno Petković taj koji riješi utakmicu u ponedjeljak nego da Hrvatska pobijedi. Uvijek sam bio momčadski igrač i ja bih bio jako sretan da Ante Budimir zabije dva gola i da pobijedimo. Nemam nikakvih osobnih interesa. Naravno da bih volio da sam ja taj, ali jedini cilj mi je da prođemo dalje.

Za kraj je Livaković kratko komentirao momčad Italije.

Svaka utakmica na velikom natjecanju je kvalifikacijska. Sami ovisimo o sebi u toj utakmici i to je dobro. Što se njihovih igrača tiče, imaju stvarno kvalitetnu ekipu… Scamacca, Chiesa, Fratesi, to su kvalitetni igrači u dobrim klubovima. Treba ih dobro analizirati i pripaziti na njih.

Komentari

Povezano