Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brunson s 44 poena odveo ozljedama osakaćene Knickse na korak do prolaska

Sinoć se igrala peta utakmica polufinala Istočne konferencije serije New York Knicksa i Indiana Pacersa u kojoj su Knicksi na čistu snagu i volju sa svega sedam igrača u rotaciji svladali goste uvjerljivim rezultatom 121:91.

Obje obrane su propuštale u prvih 12 minuta susreta u kojoj je postignuto čak 70 ukupnih poena – Knicksi su uspostavili dominaciju na napadačkom skoku što im je donosilo dodatne posjede koje su realizirali, dok je eksplozivni napad Pacersa funkcionirao kao po špagi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici efikasnost Pacersa je stagnirala, a sastav iz Big Applea je dodatno stisnuo gas te je na pogon ponovno izvrsnog Jalena Brunsona (18 poena u drugoj četvrtini) +8 ostvarenih nakon prve dionice pretvorio u vodstvo od 15 poena razlike odlaskom na pauzu.

Očekivao se odgovor Indiane, no u nastavku smo gledali istu priču. Knicksi su u trećoj šihti nadigrali Pacerse 5:1 u napadačkim skokovima te su imali manji broj izgubljenih lopti (1-4), što je domaćinima omogućilo da ispucaju čak devet šuteva iz igre više od Pacersa. Unatoč skoro pa jednakom ukupnom postotku šuta u toj fazi utakmice, Knicksi su nadigrali svog protivnika s rezultatom 27:21 u trećoj četvrtini što je dodatno povećalo njihovu prednost.

Pacersi su pokazali znakove života u zadnjoj dionici kad su smanjili na -13, no bila je ovo Brunsonova noć te je on sa sedam uzastopnih koševa prešao brojku od 40 poena i vratio vodstvo na velikih +20 osam minuta prije kraja dvoboja.

Nevjerojatni Brunson je po peti put u ovosezonskom doigravanju išao preko 40 te se ovom prilikom zaustavio na 44 poena na koje je dodao i sedam asistencija. Josh Hart je za pobjednički tim pridonio double-doubleom od 18 poena i 11 skokova, dok su svojim koševima pridonijeli Alec Burks (18) i Miles McBride (17).

Za Pacerse jedini koji je išao preko 20 bio je Pascal Siakam s 22 poena i osam skokova.

Ovom pobjedom Knicksi su došli na korak do ulaska u finale Istočne konferencije u kojem su posljednji put bili 2000. godine. S druge strane, Pacersi će kod kuće u 01:00 h u noći s četvrtka na petak po našem vremenu ugostiti Knickse i pokušati izboriti sedmu utakmicu.

Komentari

Povezano