Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

BSK golom u produžetku osigurao opstanak, Orijent u dodatne kvalifikacije

Pet utakmica posljednjeg 33. kola drugog razreda hrvatskog klupskog nogometa, odnosno 1. Nogometne lige, odigrano je danas u istom terminu. U njima su Cibalia i Vukovar, odnosno Dubrava i Solin, igrali revijalne utakmice, dok su tri kluba igrala za izbjegavanje 11. mjesta ljestvice i dodatnog razigravanja za opstanak u ligi koje ono nosi.

Bili su to BSK iz Bijelog Brda, Croatia Zmijavci i Orijent, koji su igrali protiv protivnika pred kojima također nije bilo rezultatskog imperativa, te su svi troje utakmice igrali na domaćem terenu. BSK je igrao protiv Dugopolja, Croatia Zmijavci protiv Sesveta, te Orijent protiv Jaruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia iz Zmijavaca prva je riješila svoje nedoumice. Pred kraj prvog poluvremena s dva su gola stigli do rezultatskog plusa koji su održali do zadnje minute i na koncu slavili 3:1 te zauzeli deveto mjesto ljestvice. BSK je autogolom pao u deficit pred kraj prvog poluvremena, no prije sučeva zvižduka stigli su se vratiti u egal. Dugopolje je u 63. minuti ostalo s igračem manje, no Bijelobrđani nikako nisu uspijevali zabiti gol.

Na utakmici Orijenta i Jaruna nije pak bilo golova, te je u tom raspletu događaja Orijent bio za jedan bod ispred BSK-a, siguran na 10. mjestu. Na svim je utakmicama osim one u Bijelom Brdu već sviran kraj, na Krimeji su osluškivali kako se situacija raspliće na preostalim terenima, da bi u 95. minuti Dominik Pavlek koji je zabio autogol na tom susretu, zabio gol vrijedan pobjede i ostanka u 1. NL!

Znači to da Orijent sezonu završava na 11. mjestu, te da će prema propozicijama morati igrati protiv drugoplasiranog kluba 2. NL kako bi i sljedeću sezonu igrao u drugom rangu hrvatskog klupskog nogometa. S obzirom da su paralelno danas igrane i utakmice 2. NL, Kustošija je pobjedom nad Opatijom ostala druga momčad lige te će oni biti protivnik Crvenih sa Sušaka. Osim ako se, naravno, po već toliko puta viđenom scenariju, pravila opet ne promijene…

Komentari

Povezano