Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Budimir asistent u pobjedi Osasune, Bilbao slavio preokretom protiv Betisa

Nakon ljepotice kola koju su odigrali Villarreal i Barcelona, vikend u španjolskoj La Ligi su okončali susreti između Valencije i Osasune te Athletic Bilbaa i Betisa.

Valencia je na svojoj Mestalli ugostila Osasunu s ciljem da nastavi pobjednički niz iz prva dva kola. Na žalost domaćih navijača, u tome nisu uspjeli jer su poraženi s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti je Portugalac Thierry Correia skrivio kazneni udarac za što je, nakon pregleda VAR-a, kažnjen i žutim kartonom. Siguran realizator s bijele točke je bio Aimar Oroz za svoj prvi gol ove sezone.

Čuvali su gosti to vodstvo sve do 80. minute kada Hugo Duro glavom postiže pogodak za 1:1 čime je nagradio bolju igru ”Šišmiša” u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada domaćih, Osasuna do sva tri boda dolazi golom Nacha Vidala u 95. minuti. Nakon udarca iz kuta, hrvatski reprezentativac Ante Budimir je prenio loptu na drugu vratnicu na kojoj se nalazi Vidal koji efektno postiže gol vrijedan sva tri boda.

U drugoj utakmici večeri, Athletic Bilbao je na svom San Mamesu ugostio Betis. Već u prvom dijelu smo vidjeli 16 udaraca, sedam u okvir gola, pet pogodaka i dva kaznena udarca.

Gosti iz Seville su nakon samo 10 minuta igre vodili s 2:0 golovima Williana Josea i Isca. Iscov pogodak je bio njegov prvi u La Ligi nakon rujna 2021. godine kada je zabio za Real Madrid protiv Mallorce. Ipak do 45. minute su uspjeli skriviti dva jedanaesterca koja je Mikel Vesga mirno realizirao za 2:2.

I kad se činilo da će se s tim rezultatom otići na predah, u osmoj minuti sudačke nadoknade Gorka Guruzeta postiže pogodak za 3:2. Bila je ovo tek druga utakmica u povijesti La Lige u kojoj su Baski u prvom poluvremenu gubili s dva pogotka razlike, a da su na predah otišli s vodstvom. Prethodno su to napravili u prosincu 1944. godine protiv Granade.

Drugo poluvrijeme nije bilo ni nalik onome prvom, a krucijalan pogodak kojim je otklonjena sva sumnja oko pobjednika, domaća momčad postiže u 84. minuti. Unai Gomez je natrčao na odbijanac Ruija Silve i zabio na prazan gol za konačnih 4:2.

Nakon tri odigrana kola, Athletic Bilbao, Valencia i Osasuna imaju po šest bodova, dok je Betis ostao na četiri.

Komentari

Povezano