Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Budimir dvostruki strijelac u pobjedi Osasune

Nogometaši Osasune su u Pamploni s 3:2 svladali Betis u utakmici 30. kola La Lige, a junak pobjede je bio hrvatski reprezentativac Ante Budimir koji je postigao dva pogotka te je proglašen najboljim igračem utakmice.

Budimir je već u 6. minuti doveo domaće nogometaše u vodstvo kada nakon asistencije Kikea Barje iz blizine zabija za 1:0, a sat je tek otkucavao kraj 11. minute kada ista koprodukcija donosi udvostručenje vodstva. Barja je uputio centaršut s desne strane, a Budimir se iskusnom kretnjom pozicionirao ispred stopera Betisa Luiza Felipea i glavom zabio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put nakon 8 godina je jedan nogometaš u La Ligi postigao dva pogotka u prvih 11 minuta susreta nakon dvije asistencije istog suigrača. Prije Budimira je to uspio Antonio Sanabria na asistencije Alberta Lore u dresu Sporting Gijona u pobjedi od 3:2 na gostovanju protiv Deportiva četvrtom kolu sezone 2015./16. Dodat ćemo i da je asistenciju u toj utakmici za goste upisao i Alen Halilović.

31-godišnjak je prije današnje utakmice postigao svega dva pogotka u La Ligi ove sezone, oba u utakmicama protiv Espanyola, a s nova dva je postao drugi najbolji klupski strijelac ove sezone. Više je zabio samo Chimy Ávila – 7.

Betis je smanjio preko Juana Mirande u 16. minuti, dok je Jon Moncayola pogotkom izvan šesnaesterca u 41. minuti doveo Osasunu u vodstvo od 3:1. Imao je mnogo sreće 24-godišnji Španjolac jer je njegov udarac na putu ka golu preusmjerio Miranda te je tako prevario vlastitog vratara Ruija Silvu.

Na 3:2 su gosti smanjili u 70. minuti kada nakon kratke kombinacije poslije kornera, Rodri Sánchez centrira s lijeve strane, a Guido Rodriguez neometan zabija glavom iz blizine. Mnogo je bolji takmac u drugom dijelu bio Betis što potvrđuje podatak o posjedu lopte od 66%, 13 udaraca i 11 kornera, a najbliži pogotku su bili u 86. minuti kada je Martin Montoya stisnuo volej sa 18 metara, međutim pogađa stativu. Ipak, rezultat je ostao 3:2 i Osasuna je slavila prvu pobjedu nad Betisom u La Ligi nakon svibnja 2014. godine.

Ovom je pobjedom Osasuna skočila na 8. mjesto s 41 bodom na kontu, dok je Betis doživio poveći udarac u borbi za Ligu prvaka te je ostao 5. s 48 bodova.

Komentari

Povezano