Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Budimir mijenja klub? Osasuna želi naplatiti vrhunsku sezonu

Ante Budimir (32) bi nakon Europskog prvenstva mogao napustiti Osasunu. Prema izvorima bliskim klubu, Osasuna planira prodati Budimira kako bi ostvarila zaradu. Iako španjolski izvori nisu otkrili koje klubove zanima hrvatski napadač, baskijski klub želi iskoristiti njegovu izvrsnu sezonu.

Budimir je prošle sezone postigao 18 golova i upisao dvije asistencije u 38 nastupa, a u Osasuni je od 2020. godine. Bio je peti najbolji strijelac španjolske postigavši samo dva gola manje od službeno najboljeg igrača lige Judea Bellinghama. Zabio je 37,8% svih golova svoje momčadi u La Ligi te je u toj kategoriji najkorisniji igrač lige. Da se nije ozlijedio pred kraj sezone, njegov učinak bi vjerojatno bio još bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Transfermarktu, vrijedi pet milijuna eura, a ugovor mu traje do lipnja 2027. godine. Tijekom karijere igrao je za NK Radnik, LASK, HNK Goricu, Inter Zaprešić, Lokomotivu, St. Pauli, Crotone, Sampdoriju i Mallorcu. Za reprezentaciju Hrvatske u 21 nastupu postigao je tri gola, a strijelac je bio i posljednjoj pripremnoj utakmici prije Europskog prvenstva za pobjedu 2:1 na gostovanju protiv Portugala.

Komentari

Povezano