Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bugarska remizirala s Mađarskom i pokvarila joj šanse za dobar ždrijeb na EURO-u

Prvu današnju utakmicu Grupe G odigrale su Bugarska i Mađarska. Uoči susreta očekivala se rutinska pobjeda Mađarske. Mađari su trebali tri boda zbog mogućnosti da završe u prvoj jakosnoj skupini, dok je Bugarska imala pregršt problema uoči susreta. Ipak, Bugari su kontra svih očekivanja došli do pozitivnog rezultata. Završilo je 2:2.

Činilo se kako sve ide po planu kada je Martin Adam u desetoj minuti doveo goste u vodstvo. Većinu posla je napravila zvijezda Liverpoola Dominik Szoboszlai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24. minuti Bugarska se vratila. Nakon lijepe akcije Kiril Despodov je pronašao bivšeg suigrača Spasa Deleva koji vraća Bugare u igru.

Do kraja poluvremena Bugarska je ostala s igračem manje. Valentin Antov je naivno dobio drugi žuti karton i ostavio svoju momčad na cjedilu.

No, pomogao mu je Miloš Kerkez u 57. minuti. Tada je on na sličan način zaradio drugi žuti karton i izjednačio broj igrača na terenu.

Bugarska je preokret kompletirala u 79. minuti. Despodov je nakon asistencije upisao i pogodak. On je bio siguran izvođač kaznenog udarca za veliko slavlje domaćina.

Mađari su tada bacili sve karte u napad i ipak uspjeli spasiti bod u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Alex Petkov je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

Tako su Mađari praktički ostali bez šanse da završe u prvoj jakosnoj skupini na ždrijebu Europskog prvenstva. Unatoč što su plasman već osigurali, sigurno su htjeli ostvariti dvije pobjede do kraja kojima bi vjerojatno izbjegli najteže protivnike.

Od ostalih rezultata najveće iznenađenje je definitivno visoka pobjeda Azerbajdžana nad Švedskom. Obje ekipe su uoči utakmice ostali bez šansi za plasman, ali 3:0 pobjedu Azerbajdžana nitko nije očekivao.

Već u šestoj minuti domaćini su vodili 2:0. Golove su postigli Emin Mahmudov i Renat Dadashov. Konačnih 3:0 postavio je Mahmudov u 89. minuti s igračem manje. U redovima domaćina pocrvenio je Bahlul Mustafazada.

Komentari

Povezano