Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bulka tragičaru Balogunu obranio dva kaznena udarca; Boga donio sva tri boda Nici

Nogometaši Monaca i Nice su večerašnjim okršajem na Stade Louis II otvorili šesto kolo francuskog prvenstva. U fantastičnom dvoboju između prvoplasirane i trećeplasirane momčadi, slavili su gosti pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Nijedna od momčadi ne igra europska natjecanja ove sezone pa je kompletan fokus ipak na domaćem prvenstvu. Monaco je utakmicu započeo u formaciji 3-4-2-1, dok je Nice igrala u klasičnih 4-3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon greške domaćih na samom početku utakmice, Morgan Sanson je oduzeo loptu Mohamedu Camari na polovici domaćih te ju dodao za Terema Moffija koji upošljava Sofianea Diopa, međutim njegov udarac nije imao nikakvu snagu u sebi pa je vratar Monaca Phillip Kohn to lako ukrotio.

Monaco je u 12. minuti dobio veliku priliku za dolazak u vodstvo. Aleksandr Golovin je dobio loptu u prostor te se sjurio prema vratima Marcina Bulke kojeg je i zaobišao, a onda ga je u trku nehotice zakačio Jordan Lotombe nakon čega Rus pada na tlo, a sudac Benoit Millot pokazuje na bijelu točku. Folarin Balogun je preuzeo odgovornost, no njegov udarac brani Bulka, a naposljetku sudac dodatno dosuđuje i rani ulazak u šesnaesterac domaćinima pa tako velika prigoda odlazi u zaborav.

U 53. minuti Monaco dolazi do drugog kaznenog udarca na susretu nakon što je Sanson faulirao Takumija Minamina. Ponovno je odgovornost preuzeo Balogun, no još jednom je scenarij isti – Bulka ga je još jednom pročitao te je njegov udarac “punom” obranio.

Otkad OPTA prikuplja podatke, a to je od sezone 2006./07., reprezentativac SAD-a je postao tek drugi nogometaš koji nije realizirao dva kaznena udarca u utakmici Ligue 1. Prije njega je to uspio učiniti samo Toifilou Maoulida za Auxerre u susretu protiv Bordeauxa 2007. godine.

Nogometaši Nice su bili jako blizu vodstvu u 77. minuti u kojoj je nakon kornera najviši u skoku bio Youssouf Ndayishimiye, ali njegov udarac glavom odsjeda na gredi. Monaco je poveo preko Wissama Ben Yeddera u 85. minuti, no njegov gol je veoma brzo poništen zbog evidentnog zaleđa.

Ipak, odlučujući trenutak utakmice se dogodio u 91. minuti. Jeremie Boga je primio loptu na lijevoj strani terena tek par metara iznad centra igrališta te se krasnim solo prodorom riješio suparnika i krasnim udarcem matirao Kohna za svoj prvijenac u dresu Nice i skok momčadi Francesca Fariolija na prvo mjesto ljestvice francuskog prvenstva.

Komentari

Povezano