Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bunting rezervirao meč protiv van Gerwena, Dobey slavio u najboljem meču SP-a

Nastavio se program trećeg kola PDC Svjetskog prvenstva u pikadu, a u popodnevnoj sesiji smo dobili fantastičan par osmine finala.

Prvi na scenu je izašao Stephen Bunting koji se lako obračunao s Nijemcom Florianom Hempelom te ga suvereno svladao s 4:0 u setovima. Oba igrača su gađala na vrhunskoj razini, vidjeli smo 13 pogođenih 180 bacanja, čak 40 bacanja od 140 ili više te 68 puta bacanja preko 100. Bunting je u osminu finala prošao s prosjekom tri strelice od 101.15 te rezervirao meč s drugim najboljim igračem na svijetu Nizozemcem Michaelom van Gerwenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći dvoboj između Engleza Joe Cullena i Ryana Searlea nam je priredio pravu dramu u kojoj je kao pobjednik izašao Cullen. Nakon uvodnih 2:0 u setovima za Cullena, Searle se vratio na 2:2 ponajviše zahvaljujući Cullenu koji je na dva uzastopna gađanja izlaza bio neprecizan, a sve je to Searle kaznio izlazom 124, pogodivši bull sa zadnjom strelicom i povratak u meč.

U nastavku smo gledali izuzetno izjednačen meč gdje su se međusobno častili igrači promašajima i nudili prilike za osvajanje legova, no u konačnici u je Cullen slavio u setovima s 4:2, a sljedeći protivnik u osmini finala će mu biti bolji između Engleza Lukea Humphriesa i Nijemca Ricarda Pietreczka.

Posljednji popodnevni dvoboj nam je priuštio zasigurno najbolji meč Svjetskog prvenstva, a u glavnoj ulozi su bili dva domaća predstavnika Ross Smith i Chris Dobey. Dobey je slavio rezultatom 4:2 u setovima. Oba igrača su fantastično gađala – vidjeli smo 27 pogođena 180 bacanja, skoro četiri seta su držali prosjek tri strelice na oko 110, a kako je meč odmicao kraju prosjek je polako padao.

Dobey je poveo s 2:0 u setovima što je zasigurno frustrirajuće bilo Smithu s obzirom na odličnu partiju koju je pružio u tom periodu. Ipak se Smith uspio vratiti u život osvojivši treći set ponajviše zahvaljujući lošijem gađanju izlaza Dobeya (2/12), a zatim je meč u potpunu dramu uveo izjednačivši na 2:2 u setovima, a Dobey je opet zakazao na izlazu kojeg je kaznio Smith. U petom setu je Smith krenuo fantastično s breakom, no break je prosuo u sljedećem legu promašivši dva puta šansu za izlaz što je Dobey kaznio te u konačnici uspješno održao prednost bacanja od kraja seta te poveo s 3:2.

U šestom setu slična priča, no ovoga puta je Smith svojim promašajima ponudio pobjedu na stolu za Dobeya, a ovaj je to objeručke prihvatio. Dobey će u osmini finala igrati protiv aktualnog Svjetskog prvaka Michaela Smitha.

Komentari

Povezano