Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Burnley i Luton službeno izgubili status prvoligaša

37. kolo engleskog Premiershipa donijelo je okršaje koji su odlučivali tko će ostati u natjecanju iduće sezone. Navijači Burnleyja i Luton Towna će tako iduću sezonu svoje klubove bodriti u sklopu Championshipa. Porazima od Tottenhama i West Hama završeno je njihovo sudjelovanje u najelitnijem rangu engleskog klupskog nogometa.

Tottenham je dočekao Burnley na svom stadionu i porazio ih rezultatom 2:1. Gosti su poveli pogotkom Jacoba Bruuna Larsena u 20. minuti. Sander Berge mu je lijepo namjestio loptu, a Larsen je izbliza pogodio donji lijevi kut. Vratili su se domaćini u 32. minuti. Brennan Johnson je poslao lijepu loptu Pedru Porru u kazneni prostor, a on je zakucao loptu pod prečku. U 82. minuti pao je odlučujući pogodak. Micky van de Ven je završio akciju Jamesa Maddisona odličnim udarcem u lijevu stranu gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na London Stadionu slavio je West Ham rezultatom 3:1. Luton je poveo pogotkom već u šestoj minuti susreta. Savršenu dugu loptu je poslao Alfie Doughty, a Albert Sambi Lokonga je pucao glavom iz blizine i pogodio donji lijevi kut. Vratila se domaća momčad u igru tek u 54. minuti. Tada je James Ward-Prowse pokupio odbijenu loptu s ruba šesnaesterca i pucao u donji lijevi kut.

U 66. minuti Čekićari su završili preokret. Tomáš Souček je pokupio odbijanac na rubu kaznenog prostora i opalio silovito u donji lijevi kut. Točku na i stavili su u 77. minuti. Mohammed Kudus je poslao lijepu loptu prema Georgeu Earthyju, koji je odmah pucao u donji desni kut.

U obje utakmice su bile potrebne pobjede gostima, ali su izvukli deblji kraj kada im je najmanje trebao. Notthingam Forest dočekuje Chelsea u 18:30 na City Ground, a domaćin lakše diše s obzirom da im je mjesto u Premiershipu zagarantirano.

Komentari

Povezano