Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Burnley remizirao na gostovanju kod Foresta te upisao prvi bod ove sezone

Večeras je odigrana posljednja utakmica 5. kola Premier lige. Nottingham Forest je na svom terenu ugostio Burnley koji je ove sezone došao iz Championshipa. Gosti su u ovu utakmicu ušli bez osvojenih bodova ove sezone te se momčad Vincenta Kompanyja nadala da može u ovome susretu pomaknuti se s nule.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo puno kvalitetnih prilika jer su obje ekipe griješile u napadačkoj trećini. Burnley je imao blagu prednost u posjedu te su poveli u 41. minuti. Luca Koleosho je fantastično prošao po lijevoj strani te ubacio u sredinu prema Lyle Fosteru. Napadač Burnleya nije uspio primiriti ovo dodavanje te je lopta došla do Zeki Amdounija koji prizemnim dalekometnim udarcem matira Matta Turnera za 0:1 prednost gostiju što je bio i rezultat na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu je Burnley nastavio imati veći posjed lopte što ih je i krasilo dok su prošle sezone bili u Championshipu. Unatoč posjedu, Forest je iz prvog udarca u okvir u drugom dijelu postigao pogodak. Taiwo Awoniyi je u 61. minuti ostavio povratnu loptu Callum Hudson – Odoiju koji se na rubu kaznenog prostora oslobodio na desnu nogu te prekrasno pogodio za 1:1. Ovo je bio ligaški debi za Engleza kojeg je Chelsea prodao za samo 3.5 milijuna eura te je Odoi odigrao fantastičnu utakmicu; osim postignutog pogotka, krilo Foresta je upisalo 2/2 driblinga, 3 ključna dodavanja i 4/6 osvojenih duela.

U 76. minuti je Lyle Foster postigao pogodak za novo vodstvo Burnleya, ali VAR je poništio pogodak jer je asistent Sander Berge igrao rukom. U 88. minuti je Ibrahim Sangare pucao s ruba kaznenog prostora, ali njegov pokušaj je otišao preko gola. Na početku sudačke nadoknade je Burnley imao još jednu šansu kada je Foster nakon ubačaja iz kornera glavom pucao u vanjski dio mreže.

Burnley je nastavio pritiskati u sudačkoj nadoknadi, ali VAR je intervenirao u 93. minuti te je nastao prekid kako bi sudac na monitoru pogledao situaciju. Lyle Foster je Ryan Yatesa udario laktom te je napadač Burnleya dobio izravan crveni karton. Centralni napadač iz Južne Afrike je drugi igrač Burnleya koji je ove sezone dobio crveni karton te ga sada čeka minimalno tri utakmice suspenzije.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao te je utakmica završila 1:1. Burnley je došao do svog prvog boda u sezoni te su sada na 19. mjestu na tablici. S druge strane, Forest je 8. momčad u prvenstvu.

Komentari

Povezano