Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cagliari i Verona osigurali Serie A

Talijanska prvenstva Serie A i Serie B su večeras došla do svog kraja za ovu sezonu. S jedne strane slave navijači Cagliarija i Verone, dok će oni Spezije i Barija sigurno zaspati tužni.

Krenimo redom s utakmicom iz San Nicola di Barija, odigranom pred fantastičnom publikom od čak 58.000 ljudi. Podsjećamo da je prva utakmica između Cagliarija i Barija završila rezultatom 1:1 pa je Bariju prema pravilima Serie B, trebao samo remi za povratak u Serie A nakon 12 godina čekanja. S druge strane, Cagliariju je ”igrala” samo pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila značajno drukčija od prve te je Cagliari stvorio većinu prilika u prvom poluvremenu, s čak 11 udaraca od čega je 5 išlo u okvir gola. Nijedan nije završio iza leđa junaka prvog dijela, vratara Barija – Elia Caprilea.

Ni u drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Bari se zatvorio kako bi zaštitio aktivan rezultat, dok je Cagliari tražio pogodak koji bi im donio plasman u Serie A. Nijedan njihov napad nije rezultirao pogotkom sve do 94. minute. Samo nekoliko minuta ranije, trener Cagliarija Claudio Ranieri je zamolio svoju momčad da ne ide okomito već da pokuša preko vanjske strane uposliti svoje napadače. I baš u 94. minuti je njegova momčad tako i napravila.

Gabriele Zappa je ubacio s desne strane u sredinu, a tamo se nalazi Leonardo Pavoletti koji zabija pogodak vrijedan povratka u Serie A.

U drugoj utakmici večeri, onoj u doigravanju za ostanak u Serie A, vidjeli smo pravu dramu. Verona je dobila utakmicu s 3:1, a junaci utakmice su bili kapetan Marco Davide Faraoni i vratar Lorenzo Montipó.

Utakmica je odlučena golovima u prvom poluvremenu. Nakon manje od 5 minuta, kapetan Verone Davide Faraoni otključava utakmicu pogotkom za 1:0, no Spezia reagira vrlo brzo te prvim pogotkom u karijeri Ethana Ampadua izjednačava na 1:1. Ni taj rezultat nije dugo stajao na semaforu jer Cyril Ngonge, najprije u 26., a potom i u 38. minuti, zabija ključne pogotke za svoju momčad.

U drugom poluvremenu vidjeli smo pravi Montipov show, ali unatoč njegovim ”ludilima” na golu, možda i odlučujuća situacija utakmice stiže u 70. minuti. Eldor Shomurodov je tada stigao prije vratara Verone do lopte i uputio ju prema golu. Baš kada se činilo da lopta treba ući u gol, takav rasplet je spriječio kapetan Faraoni obranom sličnom onoj Luisa Suareza u susretu između Urugvaja i Gane na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. I kao u tom slučaju, Faraoni je dobio crveni karton, a jedanaesterac je obranjen. Jako loše je pucao M’Bala Nzola.

U posljednjih nekoliko minuta Spezia je s igračem više stvorila brojne prilike, ali je Montipò postao pravi heroj. Skupio je ukupno osam obrana te je zavrijedio ocjenu od 9,2 prema SofaScoreovoj metrici.

Spezia i Bari sigurno će imati što zamjeriti sebi zbog načina na koji su izgubili, ali poznato je da u svijetu sporta pobjednik slavi dok poraženi pati.

Komentari

Povezano