Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek slavio protiv Gorice, Caktaš zabio 100. gol u HNL-u

Utakmicom na Opus Areni između Osijeka i Gorice u večernjem terminu zatvoreno je krnje peto kolo SuperSport HNL-a. Domaćini su na kraju slavili rezultatom 1:0, a strijelac je bio Mijo Caktaš koji je postigao 100. gol u HNL-u i preuzeo vodstvo u poretku najboljih strijelaca u aktualnoj sezoni sa šest postignutih pogodaka.

Osijek je u ulazio ovaj susret nakon ispadanja iz Europe, ali i pobjede nad Adanom rezultatom 3:2. U odnosu na tu utakmicu trener Stjepan Tomas je napravio jednu promjenu. Umjesto Adriana Leona Barišića koji je ostvario transfer u švicarski Basel u prvi sastav je upao Stefanos Evangelou, a na krilnim pozicijama ponovno su krenuli Kristijan Lovrić i Domagoj Bukvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je s druge strane izašla u identičnom sastavu kao u trećem kolu kada su osvojili bod na Maksimiru. Stoperske pozicije zauzeli su novopridošli iskusni Mario Maloča i mladi Krešimir Krizmanić, dok je vezni red držao trojac Jurica Pršir, Marko Soldo i Marveil Ndockyt.

Odmah u prvoj minuti susreta Gorica je bila opasna preko Valentina Majstorovića koji je s desne strane pokušao pronaći nekog u sredini, no vratar domaćih Marko Malenica odbio je loptu. Nakon desetak minuta vidjeli smo prve ozbiljnije prilike na susretu, sa svake strane po jednu. Za Goricu je ponovno ubacio Majstorović, na prvoj stativi je udarac pokušao uputiti Nikola Vujnović, no završilo je to daleko od suparničkih vrata.

Samo minutu kasnije Kristijan Lovrić zaprijetio je u svom stilu kada je pucao s 30-ak metara, a njegov udarac je otišao tik uz vratnicu. U 22. minuti Ramón Miérez pokušao je glavom nakon ubačaja Petra Brleka, a njegov udarac je otišao malo pored okvira gola. Samo dvije minute kasnije Merveil Ndockyt je izbio sam pred vratara Malenicu nakon velike pogreške obrane Osijeka, no veznjak Gorice je poprilično loše reagirao.

U 26. minuti Mierez je uputio udarac koji je na putu do gola pogodio Maloču u ruku. Nakon pregleda VAR snimke sudac Čulina je dosudio kazneni udarac za Osijek koji je Šime Gržan promašio tako što je promašio cijeli okvir gola. Nije dugo trajala tuga kod domaćih, u 30. minuti Bukvić je lijepo u sredini pronašao samog Miju Caktaša koji glavom postiže svoj 100. gol u HNL-u i preuzima vodstvo u poretku najboljih strijelaca sa šest postignutih pogodaka u aktualnoj sezoni. Do kraja prvog dijela još je Josip Mitrović u 35. minuti pokušao iz blizine, no Malenica je bio spreman na to.

Na početku drugog dijela nismo vidjeli previše prilika, a za izdvojiti je tek pokušaj Gorice nakon ubačaja Momčila Raspopovića u 48. minuti. Pet minuta kasnije nestalo je struje na Opus Areni, a dogodilo se to i na posljednjoj utakmici protiv Adane. Zbog toga VAR sustav nije bio u funkciji jedno vrijeme, a u određenom periodu nije radio niti semafor na stadionu.

U 73. minuti konačno malo uzbuđenja u drugom poluvremenu kada je Osijek zaprijetio. Petar Pušić koji je ušao u nastavku ubacio je iz kornera, a Miérez pucao glavom iz neposredne blizine i promašio. Do kraja susreta Gorica je pokušavala stići do izjednačujućeg pogotka, no nisu uspjeli stvoriti konkretniju priliku pred sve do posljednje minute sudačke nadoknade. Tada je Filip Mrzljak ubacio loptu u kazneni prostor Osijeka, a Krizmanić je uputio udarac glavom koji odlazi izvan okvira gola.

Osijek je tako nastavio s odličnim rezultatima u HNL-u ove sezone, a nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto na tablici s deset osvojenih bodova. Uz to, postigli su čak 15 pogodaka što je najviše od svih ekipa u ligi. S druge strane, Gorica je u četiri odigrana kola zabila svega dva gola, ali su i primili također samo dva. Trenutno drže svoje mjesto u sredini tablice s pet osvojenih bodova, a ovo im je bio prvi poraz ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano