Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Caktaš pokvario oproštaj Mile Škorića

Nakon što se Varaždin jučerašnjom pobjedom bodovno izjednačio s njima, Osijek je u Gradskom vrtu ugostio Šibenik. Domaćini su htjeli pobjedom prekinuti niz od sedam utakmica bez pobjeda i time uljepšati oproštaj od kapetana Mile Škorića koji nakon ovog susreta ide u Kinu.

Šibeniku pobjedom nad Dinamom i jučerašnjim porazom Gorice više ne gori pod nogama, ali su svejedno došli u Osijek po dobar rezultat. Na kraju nismo vidjeli golove na utakmici, a tragičar susreta je definitivno Mijo Caktaš koji je promašio kazneni udarac i još nekoliko prilika. S druge strane apsolutni junak je vratar Rogić koji je osim kaznenog udarca imao još nekoliko fenomenalnih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je od starta krenuo aktivnije i prvu priliku su dočekali već u 6. minuti. Leovac je glavom spustio loptu Caktašu koji je s pet metara iskosa pogodio samo vanjski dio mreže. Deset minuta kasnije gosti prijete nakon sjajne akcije. Izigrali su obranu Osijeka s nekoliko brzih dodavanja i završili akciju udarcem Kvržića s ruba kaznenog prostora kojeg Malenica odbija u korner.

Ponovno je Kvržić zaprijetio u 34. minuti, ali je Malenica još jednom obranio. Posljednja prilika u drugome dijelu pripala je domaćinima, a propustio ju je Mierez. On je pobjegao čuvaru pri ubačaju i uputio udarac koji je otišao preko gola. Tako se nakon zanimljivih 45 minuta na predah otišlo bez golova.

Prva prilika u drugome dijelu došla je preko Caktaša. On je odlično izveo slobodnjak s 20-ak metara, no Rogić se ispružio i sjajno to obranio. Nastavio se tu pritisak Osijeka te je u 58. minuti Leovac probio lijevu stranu i poslao loptu u sredinu, a na nju je malo zakasnio Mierez.

Nakon propuštenih prilika domaćina, Šibenik je u 60. minuti umalo došao do vodstva. Malenica je spasio Osijek nakon što je Arai izbio sam pred njega. Japanac je gađao bliži kut, ali Malenica je to pokrio.

U 69. minuti sudac Čulina dosuđuje kazneni udarac za Osijek nakon što je Matić nespretno srušio Miereza. Navijači su tražili da kazneni udarac izvede Škorić, ali je odgovornost preuzeo Caktaš. On je loptu izveo poluvisoko u stranu, a Rogić je fenomenalno obranio i sačuvao Šibenik na nuli. Drugi je to promašaj s bijele točke za Caktaš otkad je došao u Osijek. Prvi je promašio protiv Hajduka 3.4.2022. kada je završilo 0:0. Također, to je četvrti kazneni udarac u nizu kojeg je Caktaš propustio realizirati.

Stiskao je Osijek do kraja, ali nisu uspjeli probiti obranu Šibenika. Blizu tome došli su u 91. minuti kada je Omerovića nabacio na Caktaša koji ni ovoga puta nije uspio svladati Rogića te je pucao glavom preko gola. Najveću priliku do kraja susreta propustio je ponovno Caktaš. Ovoga puta Mierez je odlično prebacio loptu na drugu stativu gdje Caktaš promašuje prazan gol s tri metra udaljenosti. Nije ovo bio njegov dan.

Šibenik je na kraju izdržao i upisao novi važan bod za ostanak u ligi. Osijek je danas igrao bolje nego u prethodnim susretima i stvorio i više nego dovoljno prilika za gol, ali nisu ih iskoristili i ne mogu nikog drugog kriviti za to. Promašeni kazneni udarac i još dosta prilika neće biti velika utjeha igračima Borimira Perkovića, ali igra od danas bi mogla biti dobar putokaz za buducnost. Šibenik je odigrao u svome stilu, čvrsto i disciplinirano u obrani, imao nekoliko svojih prilika i na kraju zasluženo uzeo bod.

Komentari

Povezano