Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Captain America novo pojačanje Milana, a Enzo Le Fee ostaje u Francuskoj

Jedna od većih transfer saga ovog ljeta konačno se bliži svome kraju, a krilni napadač Chelseaja, Captain America hrvatskog podrijetla Christian Pulišić postat će novi član Milana.

Procijenjena vrijednost transfera kreće se oko 20 miljuna € + bonusi i to na poziciji koja je Milanu deficitarna, jer su prošlih sezona na desnom krilu uglavnom ordinirali Saelemaekers i Junior Messias, a sad bi jaka lijeva strana Rossonera s Leaom i Hernandezom konačno trebala dobiti protutežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Pulišića je nekoliko sezona za zaborav u kojima se nije uspio nametnuti kao Chelseajev prvotimac, a prošle se sezone posebno uklopio u sivilo – tek 1 pogodak i 2 asistencije u 30 utakmica, pa mu i dalje najbolja individualna sezona ostaje ona 2019./2020. u kojoj je zabio 11 golova i nadodao 10 asistencija u 32 utakmica.

Osim ovog transfera, iz današnjeg mercata ističemo transfer nizozemskog reprezentativnog stopera ili desnog beka Jurriena Timbera iz Ajaxa u Arsenal. Visina transfera u ovom trenutku nije javno poznata, ali se spekulira o iznosu većem od 50 miljuna €. Timber je među 1% najboljih dodavača europskih liga među stoperima, a ističe se i po točnosti dodavanja, progresivnim dodavanjima i napadačkim izletima, pa se očekuje da bi ga Arteta mogao pokušati koristiti i u “Tren Alexander-Arnold” ili “John Stones” ulozi u izgradnji igre iduće sezone.

Interov vratar André Onana dogovorio je osobne uvjete s Manchester Unitedom i trebao bi idućeg tjedna potpisati novi ugovor, ukoliko se klubovi međusobno dogovore oko odštete. Kamerunskog vratara Erik ten Hag vidi kao idealno rješenje za svoju igru te novi #1 na vratima Crvenih vragova nakon što je Davidu de Gei početkom mjeseca istekao ugovor kojeg klub nije ni planirao produžiti.

I u francuskoj Ligue 1 vidjeli smo veliki transfer, trenutno treći najvrijedniji ovog prijelaznog roka nakon Ugartea i Ekitikéa koji su za 60 i 28,5 miljuna € prešli u PSG. Riječ je o onom Enza Le Feea, igrača o kojem smo pisali još u travnju. Riječ je o 23-godišnjaku koji je za 25 miljuna € prešao iz Lorienta u Rennes, a u sredini terena može pokriti praktično sve pozicije, iako se najbolje snalazi kao jedan od pivota u formaciji 4-2-3-1 i sjajan je u ključnim dodavanjima i “predasistencijama” za pogotke tj. kao deep playmaker.

Za sam kraj idemo na talijansku čizmu, gdje je 29-godišnji Roberto Gagliardini nakon 6 godina u Interu i po isteku ugovora, stavio potpis na ugovor s Monzom. I Inter je aktivirao otkupnu klauzulu za svog prvotimca Francesa Acerbija, te će Laziju isplatiti 4 miljuna € odštete.

Komentari

Povezano