Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlisle United nakon jedanaestereca ušao u League One

Pred 34 tisuće navijača na Wembleyju u finalu doigravanja League Two sastali su se Carlisle United i Stockport County. Stockport je ove sezone ušao u četvrti rang te se ni u ludilu nisu nadali još jednoj promociji, a sada su bili na 90 minuta od nje. Na kraju nisu u tome uspili te je Carlisle nakon ruleta jedanaesteraca ušao u League One.

Nakon čvrstih početnih pola sata u kojima nije bilo prilika Stockport je poveo u 34. minuti. Isaac Olafoe je nakon kontre primio loptu na krilu i pokušao ubaciti u sredinu. Njegov pokušaj ubačaja je pogodio Jonathana Mellisha i u savršenom luku ušao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu najbolju priliku za udvostručenje vodstva Stockport je propustio u 57. minuti. Tada je Akil Wright ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

Kako je vrijeme odmicalo Carlisle je sve više bacao sve karte u napad i to im se isplatilo u 84. minuti. Obrana Stockporta nije dobro očistila loptu koja je pala na noge Omari Patricku. On je neobranjivo pogodio donji lijevi kut za erupciju oduševljenja na dijelu Wembleyja gdje su smješteni navijači Carlislea.

S obzirom da do kraja susreta više nije bilo uzbuđenja drugi dan u nizu se na Wembleyju otišlo u produžetke. Tamo se u prvih 15 minuta nije dogodilo apsolutno ništa, a u drugom dijelu je Tomaš Holy odlično obranio udarac Jacka Strettona i tako spasio Carlisle.

Kako se rezultat nije mijenjao ni u produžetcima o putniku u League One su odlučivali jedanaesterci. Stockport je u polufinalu uspješno prošao jedanaesterce protiv Salforda, a sada ih je čekao novi rulet.

Za razliku od jučer, danas smo prvi promašaj vidjeli već u drugoj seriji. Tada je Holy obranio udarac Ryana Rydela i doveo Carlisle u prednost. Nakon toga svi su bili uspješni i Taylor Charters je dobio priliku uvesti Carlisle u treći rang. Charters je u tome uspio i uveo Carlisle u League One nakon deset godina.

Komentari

Povezano