Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlos Alcaraz uvjerljivo svladao Đokovića i opet osvojio Wimbledon

Carlos Alcaraz i Novak Đoković drugu godinu zaredom igrali su finale Wimbledona. Lani je meč bio puno izjednačeniji te je Alcaraz slavio s 3-2 u setovima. Ove godine vidjeli smo puno dominatniju predstavu Španjolca te je sa 6:2, 6:2, 7:6(4) došao do svoje druge wimbledonske titule.

Prvi set krenuo je servis gemom Đokovića koji je trajao više od deset minuta. Kao pobjednik tog gema izašao je Alcaraz te je s 1:0 otvorio finale. Nastavio je Španjolac dominirati te je do drugog breaka došao kod vodstva 3:1. Đoković je zaprijetio s jednom break loptom koju je Alcaraz spasio i na kraju je set zaključio sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorio je 21-godišnji Španjolac i drugi set s breakom te je preuzeo potpunu kontrolu u meču. Ponovno je oduzeo Đokoviću servis kod vodstva 4:2 te je još jednom set zaključio sa 6:2.

U trećem smo vidjeli najbolji tenis Đokovića te je prvo servisima kod 1:1 izvukao četiri break prilike da bi zatim kod vodstva 3:2 izborio i svoju drugu break priliku u meču koju Alcaraz spašava servisom. Ipak, Alcaraz ubacuje u brzinu više kod 4:4 i odigrava četiri odlična poena na returnu i dolazi do servisa za meč.

A, tada, drama i to na najvećoj mogućoj razini. Alcaraz dolazi do 40-0. Na prvoj meč lopti radi dvostruku pogrešku, na drugoj pogađa mrežu dok na trećoj drive volej šalje u aut za izjednačenje. Đoković tada dolazi do treće break lopte koju ovaj put koristi za 5:5. Zadržali su zatim obojica svoje servise za odlazak u “trianestu igru” gdje je stalno u kontroli bio Alcaraz. Dva puta je došao do mini breaka. Prvi put ga je prokockao da bi drugi put bio smiren te je iskoristio svoju četvrtu meč loptu za četvrtu Grand Slam titulu.

Alcarazu je ovo druga wimbledonska titula, a četvrta ukupno. Ovom titulom na Wimbledonu postao je treći najmlađi igrač koji je uspio doći do uzastopnih titula na najstarijem teniskom turniru na svijetu. Za obojicu tenisača sada slijedi priprema za Olimpijske igre. Alcaraz će u Parizu igrati s Rafaelom Nadalom i u parovima gdje će sigurno biti jedna od mina u ždrijebu.

Komentari

Povezano