Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlos Alcaraz i dalje nezaustavljiv u Parizu

Carlos Alcaraz je uoči četvrtfinalnog meča Olimpijskih igara bio na deset uzastopnih pobjeda na pariškoj zemlji. Tu brojku je protiv Tommyja Paula povećao na 11 te se tako pobjedom od 2-0 u setovima plasirao u svoje prvo olimpijsko polufinale.

Krenuo je meč boljom igrom Amerikanca koji je svoj servis držao bez problema dok je Španjolac nekoliko puta dopuštao Paulu da mu dođe do 30. Ipak, Španjolac se stabilizirao te je i pronašao igru na returnu. Tako je kod vodstva 3:2 došao do 0-40, odnosno, tri vezane break prilike. Realizirao je drugu za svoj prvi i jedini break u setu. Sa 6:3 je tako osvojio prvi set kojim se približio polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je u drugom setu nastavio s dobrom igrom te je poveo s 3:0, a zatim i s 4:1 i 5:2. No, servis za set pri rezultatu 5:3 nije iskoristio. Odnosno, Alcaraz je fenomenalnim poenom došao do važnog breaka kojim se vratio u set.

Nakon breaka obojica tenisača su zadržala svoje servise te se set odlučivao u “trianestoj igri”. Tamo je Alcaraz nekoliko puta imao mini break prednosti, ali nije uspio napraviti osjetniju prednost. Unatoč tome, Španjolac je prvi došao do meč lopte koju ne koristi, ponajviše zbog lošijeg returna.

Zatim je Paul stigao do svoje prve set lopte koju Španjolac spašava na način sličan onome kad je iskoristio svoju break loptu kod 3:5. Sjajan poen odigrao je i kod 7-7 u tie-breaku te je tako stigao do druge meč lopte. Ovaj put je servis vratio u polje nakon čega Amerikanac nije imao šanse. Poslao je težak forehand u aut te je Alcaraz sa 6:3, 7:6(7) prošao u svoje prvo olimpijsko polufinale.

Tamo Španjolac čeka pobjednika meča između Caspera Ruuda i Felixa Augera-Aliassimea. Osim ovog meča, četvrfinale još trebaju odigrati Lorenzo Musetti i Alexander Zverev te Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas.

Komentari

Povezano