Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlos Alcaraz pobijedio Zvereva u Roland Garrosu i osvojio svoju treću Grand Slam titulu

Carlosu Alcarazu ovo je bio treće finale Grand Slama, a Alexanderu Zverevu drugo. Obojica su završnice turnira igrali na različitim turnirima te ni na jednom Grand Slamu nemaju dva finala. Pobjednik ovog dvoboja bio je onaj koji dosad nikad nije izgubio u ovoj fazi, a to je Španjolac. On je s 3-2 u setovima svladao Zvereva te je tako kompletirao Surface Slam, odnosno, osvajanje Grand Slamova na svim podlogama.

U meču koji je bio obilježen vjetrovitim uvjetima krenulo je s razmjenom breakova. Prvo je Zverevu servis oduzeo Alcaraz da bi mu Nijemac u idućem gemu uzvratio istom mjerom. Uspio je Zverev povesti 2:1, ali Alcaraz zatim osvaja tri gema u nizu za vodstvo 4:2. Mogao je odmah i do 5:2, ali Zverev spašava dvije vezane break prilike te smanjuje rezultat. Ipak, Španjolac je na kraju seta ipak došao do dvostrukog breaka. Kod 5:3 oduzima servis Zverevu te osvaja set sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zverev je u drugom setu podigao svoju razinu igre dok je Alcaraz počeo više griješiti. Osvojio je Španjolac svoja dva gema na servisu, ali tu je stao. Nijemac je drugi set osvojio sa 6:2 te je pokazao da može nanijeti probleme Alcarazu.

U trećoj dionici igre Alcaraz je stekao prednost od 5:2 te je imao i priliku doći do set lopte na servisu Zvereva, ali Nijemac izvlači gem. Španjolac zatim ne osvaja svoj servis gem te vraća četvrtog igrača svijeta u set. Osvojio je Zverev u trećem setu četiri gema u nizu te je sa 7:5 u svom drugom finalu opet bio na set od pobjede.

Četvrti set je donio puno boljeg Alcaraza, brzo je ostvario prednost od 4:0 kada gubi svoj servis gem, ali kasnije osvaja dva gema u nizu za 6:1 i odlazak u peti set.

Kao i na Australian Openu, i u drugom Grand Slamu godine meč se odlučivao u petom setu. Zverev je otvorio set s 1:0, ali onda je stao i kod 1:1 poklonio tri uzastopna poena Alcarazu koji zatim i koristi svoju drugu break loptu za 2:1. Break je potvrdio uz spašavanje četiri vezane break lopte i uz jednu dvojbenu odluku suca koja je dvostruku pogrešku pretvorila u prvi servis. Zatim je izvukao i težak gem kod vodstva 3:2 da bi kod 4:2 napravio break bez izgubljenog poena te izborio servis za meč koji bez problema koristi za pobjedu 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.

Ovo je Alcarazu treći Grand Slam, a do njega je došao na tri različite podloge. Tako je postao prvi tenisač koji je svoja prva tri Grand Slama osvojio na različitim podlogama.

Osim što je ispisao povijest, Alcaraz će od idućeg tjedna skočiti i na drugo mjesto ATP ljestvice te će krenuti u lov na Jannika Sinnera. Zverev će svoj prvi Grand Slam naslov morati tražiti na nekom drugom turniru.

Komentari

Povezano