Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlos Alcaraz u 2. kolu US Opena “pometen” od 74. igrača svijeta

Veliko iznenađenje dogodilo se u New Yorku. Nizozemac Botic van de Zandschulp, inače 74. tenisač svijeta, u ranim je satima petka s US Opena izbacio Carlosa Alcaraza i 21-godišnjem Španjolcu priuštio najgori Grand Slam rezultat u tri godine.

Treći tenisač svijeta oprostio se od posljednjeg Grand Slam turnira već u drugom kolu i to nakon dva sata i 21 minute igre. 28-godišnji nizozemski predstavnik slavio je s 3:0 u setovima od kojih je posebno impresivan bio u prvom kojeg je osvojio sa 6:1. U preostala dva rezultat je bio 7:5 i 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom prekinut je Alcarazov niz od 15 pobjeda na Grand Slam turnirima, dok je Van de Zandschulp postao prvi Nizozemac od 1991. godine koji je na US Openu upisao pobjedu nad TOP 3 igračem.

Podsjetimo, Španjolac je u ovoj godini osvojio Roland Garros i Wimbledon, dok je na Australian Openu dogurao do četvrtfinala. Spomenimo i da Van de Zandschulpa u trećem kolu čeka 25. tenisač svijeta, Britanac Jack Draper.

Ovo je prvi put da je jedan od prva tri nositelja na US Openu ispao u prva dva kola još od 2006. Tada je hrvatski predstavnik Ivan Ljubičić u prvom kolu izgubio od Feliciana Lopeza.

Komentari

Povezano