Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carrington do osmog zlata, Vincent do svjetskog rekorda

S tri današnje finalne utrke u jednosjedima završilo je natjecanje u kajaku i kanuu na Olimpijskim igrama u Parizu, a gledali smo tri zaista sjajne utrke te po jedan novi svjetski i olimpijski rekord.

Briljantna Novozelanđanka Lisa Carrington pobjedom je u utrci kajaka jednosjeda na 500 metara stigla do svojeg trećeg zlata u Parizu, a osmog olimpijskog ukupno. Utrku je danas završila u vremenu 1:47.36, čime je postavila novi olimpijski rekord, a bila je čak sekundu brža od srebrne Mađarice Tamare Csipes, dok je broncu uzela Dankinja Emma Jørgensen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeh Josef Dostál slavio je u muškoj utrci kajaka jednosjeda na 1000 metara. To je peta olimpijska medalja za ovo 31-godišnjaka, ali prva zlatnog sjaja, do koje je došao u vremenu 3:24.07. Do srebra je doveslao Mađar Adam Varga, koji je u posljednjih stotinjak metara prestigao svog brončanog sunarodnjaka, svjetskog rekordera Balinta Kopasza.

Posljednja utrka ovogodišnjih Igara bila je kanu na 200 metara za žene. S novim svjetskim rekordom od 44.12 sekundi do zlata je doveslala sjajna Kanađanka Katie Vincent, srebro je pripalo Amerikanki Nevin Harrison, a bronca Kubanki Yarisleidis Cirilo Duboys.

Komentari

Povezano