Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Casper Ruud došao na korak od trećeg Grand Slam finala

U dvoboju dva najbolja skandinavska tenisača današnjice, Casper Ruud je s 3-1 u setovima svladao Holgera Runea te je izborio drugo uzastopno polufinale Roland Garrosa. Bila mu je to prva pobjeda protiv TOP 10 tenisača na Grand Slamu.

Norvežanin je bio neumoljiv tijekom prva dva seta te je Dancu dopustio samo 3 gema i ukupno 14 poena na returnu. Na samom početku trećeg seta je Ruud imao break priliku, no nije ju iskoristio, a kazna je uslijedila već u sljedećem gemu u kojem je Rune iskoristio treću break priliku te je poveo s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja seta su oba tenisača suvereno osvajala svoje servis gemove te nijedan nije imao priliku za oduzimanje servisa protivniku pa je Rune dobio set sa 6:3. Ključan gem četvrtog seta se odigrao kod 2:1 za Ruuda, a tada je četvrti tenisač svijeta iskoristio drugu priliku za break te je poveo s 3:1.

Imao je Rune već u sljedećem gemu dvije prilike za povratak u set i meč, ali nije ih iskoristio. Ruud je do kraja meča propustio četiri meč lopte, dvije na svoj i dvije na protivnički servis, no ovog puta je peta bila sretna pa je tako izborio polufinale i okršaj s Alexanderom Zverevom.

Očekivano je Rune završio s više winnera od Ruuda (48-32), ali i s više neprisiljenih pogrešaka (47-29). Danac je također imao lošu iskorištenost break lopti (1/7), dok je Ruud danas mnogo bolje servirao te je ubacio 63% prvih servisa uz 72% poena nakon ubačaja.

Ruud je tako poveo s 5-1 u međusobnim ogledima, a protiv Zvereva je na omjeru od 1-2. Za kraj dodajmo da će ovo Norvežaninu biti treće polufinale u posljednjih pet nastupa na Grand Slamu.

Komentari

Povezano