Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cavaliersi i Mavericksi u gostima izjednačili serije

Danas nam je NBA doigravanje donijelo dvije nove utakmice, a one su obilježene pobjedama gostujućih momčadi koje su izjednačile serije.

Prvi su na teren u Bostonu istrčali Celticsi i Cleveland Cavaliersi te su gostujući Cavsi slavili uvjerljivim rezultatom 118:94. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je na poluvremenu bio izjednačen, a u nastavku su domaćini čija se igra pretežito oslanja na šutiranje trica šutirali 2/18 za tri, dok su gosti dominirali skokom, a realizacija im nije nedostajala što je rezultiralo uvjerljivim slavljem Cavaliersa.

U važnoj pobjedi Cavsa njihovi predvodnici bili su Donovan Mitchell (29 poena, sedam skokova i osam asistencija) i Evan Mobley (21 poen i deset skokova). Pobjednički sastav je dobio i 21 poen s klupe od Carisa LeVerta

Najistaknutiji za poražene Celticse bio je njihov All-Star Jayson Tatum s 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija.

Serija koja se nastavlja 12. svibnja u 2:30 po našem vremenu seli u Cleveland pri rezultatu 1:1.

Drugi susret bio je onaj uzbudljive serije Oklahome City Thundera i Dallas Mavericksa. Mavsi su uzvratili udarac prvoj momčadi na Zapadu i upisali 119:110 pobjedu.

Gledali smo ipak puno neizvjesniji dvoboj od današnje utakmice na Istoku. Mavericksi su pobijedili prvu četvrtinu, a u drugoj je njihovo vodstvo bilo čak +14, no mlada momčad Thundera nije posustala te je otišla sa svega -6 na pauzu.

Domaćini su početkom drugog poluvremena poveli, no Tim Hardaway Jr. je vlastitim 10:0 nizom ponovno odveo rezultat u korist svoje momčadi. Grizla je momčad Oklahome sve do kraja susreta, no ovaj put za njih je pobjeda bila nedostižna protiv Dallasa koji je šutirao impresivnih 18 od 37 za tri poena.

Mavericksi su napokon dobili efikasnu utakmicu od Luke Dončića koji je završio s 29 poena, 10 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte. Isti broj poena postigao je i P.J. Washington te je na taj učinak dodao i 11 skokova. 

Prvo ime poraženog Thundera bio je Shai Gilgeous-Alexander s izvrsnih 33 poena, 12 skokova i osam asistencija. Kanadski košarkaš je jedino dobio pomoć od Jalena Williamsa (20 poena).

Dallas je izjednačio seriju na 1-1 te će ugostiti Thunder u ranom subotnjem terminu u 21:30 h po našem vremenu.

Komentari

Povezano