Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cavaliersi po prvi put nakon više od 30 godina poveli s 2-0 u playoff seriji bez LeBrona

Nakon što smo tijekom vikenda apsolvirali prve utakmice prve runde NBA doigravanja u kojima su svi domaćini došli do pobjeda, druge utakmice su otvorili Cleveland Cavaliersi i Orlando Magic. Taj se niz pobjeda domaćina nastavio jer su Cavsi večeras slavili s 96:86.

Prvu četvrtinu su dobili domaći košarkaši rezultatom 30:18, a tijekom uvodnih 12 minuta se istaknuo sjajni bek Cavsa Donovan Mitchell. Popularni Spida je ubacio 14 poena uz samo dva promašaja iz igre (5/7) i šest skokova te dvije asistencije. Uz njega su još samo dva igrača postizala poene za Cleveland, a to su bili Jarrett Allen i Caris LeVert koji su ubacili po osam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost po Orlando, već nakon osam minuta utakmice su ostali bez usluga Jalena Suggsa koji je ozlijedio koljeno prilikom koša Mitchella uz prekršaj, no on se ipak vratio početkom drugog dijela dvoboja. I oni su također u prvoj četvrtini imali samo tri strijelaca – Franz Wagner je ubacio sedam, Paolo Banchero šest, a Gary Harris, jedini igrač Magica koji je ubacio tricu od 11 pokušaja, pet poena.

Cleveland je drugu dionicu otvorio tricom Dariusa Garlanda za +15, međutim Orlando nakon toga ubacuje 10 poena u nizu i dolazi na samo pet poena zaostatka. Trener Cavsa J.B. Bickerstaff je to odlučio presjeći timeoutom nakon kojeg je vrhunsku rolu na oba kraja parketa imao Isaac Okoro koji je s osam poena i jednom ukradenom loptom za manje od dvije minute igre predvodio Cavse do novog odlaska na maksimalnih +15.

Košarkaši Clevelanda su do poluvremena lagano sačuvali dvoznamenkastu prednost te su na odmor otišli s vodstvom od 58:44. Obje momčadi su imale po jednog dvoznamenkastog u svojim redovima, Cavsi Donovana Mitchella s 19 poena i sedam skokova, a Magic Franza Wagnera sa 17 poena.

Domaća momčad je nastavila s trpanjem i na samom početku drugog poluvremena nakon što je Evan Mobley postigao prvih pet poena za +19. Cleveland je jednostavno bio nadmoćan na obje strane parketa te nije ostavljao Orlandu puno prilika za povratak. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine se raspištoljio i Darius Garland koji je ubacio tri trice, jedno polaganje i jedno slobodno bacanje te je odveo momčad na +22 devet minuta prije kraja za, činilo se, potvrdu pobjede.

Ipak, košarkaši Orlanda su na to odgovorili serijom od 13-0 kojom su se spustili na jednoznamenkast zaostatak od devet poena razlike pet minuta prije kraja susreta čime su poprilično zakomplicirali dvoboj. Odgovor na taj niz je pružio Donovan Mitchell koji je u sljedeća dva napada postigao četiri poena pa su se domaći ponovno odvojili na značajniju prednost.

U konačnici je Cleveland slavio s 96:86, a najefikasniji u trijumfu su bili Donovan Mitchell s 23 poena i osam skokova, Evan Mobley sa 17 poena i sedam skokova, Jarrett Allen sa 16 poena i 20 skokova te Darius Garland s 15 poena. Kod poraženih je Paolo Banchero postigao 21 poen, a Franz Wagner 18 uz sedam skokova s time da su njih dvojica kombinirano izgubili 12 lopti.

Cavsi su tako po prvi put nakon 1992. godine i prve runde doigravanja protiv New Jersey Netsa, poveli s 2-0 u playoff seriji u kojoj u njihovim redovima nije igrao LeBron James. Tada je Netse predvodio legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović koji je u prvoj utakmici te serije, igranoj na današnji dan 1992. godine, ubacio 40 poena što je još uvijek rekord za broj poena jednog Hrvata u NBA doigravanju, a tada je postao i prvi Europljanin koji je ubacio barem 40 poena u jednoj utakmici NBA doigravanja. U konačnici su Marka Pricea, Brada Daughertyja, Larryja Nancea i ostatak ekipe u finalu istočne konferencije pobijedili Chicago Bullsi predvođeni Michaelom Jordanom koji su na kraju i postali NBA prvaci.

Komentari

Povezano