Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Čavlina sjajnim obranama donio bod Lokomotivi

U prvoj utakmici subotnjeg programa 12. kola SuperSport HNL-a Varaždin je ugostio Lokomotivu na svom terenu. Njihov prvi međusobni dvoboj ove sezone završio je remijem i golijadom uz čak šest postignutih pogodaka, a ovaj put scenarij je ipak bio nešto drugačiji.

Vratari Nikola Čavlina s jedne i Oliver Zelenika s druge strane upisali su svaki po pet obrana i tako sačuvali svoje mreže netaknutima. Posebno se istaknuo Čavlina koji je u nekoliko navrata zaista fenomenalnim reakcijama zaustavio pokušaje Varaždinaca. To nam je u konačnici donijelo utakmicu bez golova i podjelu bodova nakon koje obje ekipe ostaju na šestom odnosno sedmom mjestu tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Mario Kovačević za ovaj susret nije mogao računati na nekoliko bitnih igrača poput Luke Jelenića, Frana Brodića i Ante Vukušića, dok s druge strane Silvijo Čabraja nije imao na raspolaganju Roberta Mudražiju i Duju Čopa.

Varaždin je u prvih desetak minuta preuzeo posjed lopte, no usprkos tome osim dva pokušaja Marina Pilja nisu ozbiljnije prijetili. Lokomotiva je prvi put pokušala preko Indrija Tucija u 13. minuti kada je njegov udarac u bliži kut obranio vratar domaćih Zelenika. Nakon početnog perioda dominacije Varaždina, barem u posjedu, tempo utakmice se podigao te smo imali prilike vidjeti nekoliko opasnih situacija s obje strane.

Lokomotiva je u 29. minuti imala vrlo dobru priliku preko Silvija Goričana koji je nakon solo akcije opalio s dvadesetak metara, ali Zelenika je sjajno to obranio. Samo nekoliko minuta kasnije Varaždinci su prijetili udarcima Dimitra Mitrovskog i Pilja, ali u oba navrata Čavlina je sjajno reagirano i obranio pokušaje domaćina.

Na poluvremenu trener Kovačević ipak se odlučio za uvođenje „pravog“ napadača Nike Domjanića, Belcar je ostao u svlačionici, dok je Drožđek zauzeo sebi prirodnu poziciju na lijevom krilu. Prvo uzbuđenje u nastavku uslijedilo je u 57. minuti nakon što je Drožđek odlično pucao, ali još bolje je taj pokušaj obranio sjajni Čavlina.

Nakon toga uslijedio je poprilično dinamičan period u kojem su i jedni i drugi pokušavali doći do zgoditka. Lokomotiva je u 60. zaprijetila preko Tucija, dok je u 63. minuti Igor Postonjski slabijom lijevom nogom pokušao s dvadesetak metara, no njegov udarac otišao je malo iznad grede. Sijevalo je i dalje na sve strane, ali udarci bi bili ili blokirani ili obranjeni od strane danas vrhunskih vratara.

U 81. minuti ponovno smo vidjeli po jednu veliku šansu na svakoj strani. Prvo je Čavlina obranio pokušaj Postonjskog, a u nastavku akcije Drožđek usred gužve nije uspio pospremiti loptu u mrežu. Uslijedila je kontra na suprotnoj strani koju je Vladan Bubanja završio silovitim udarcem koji je otišao pored gola, a do kraja susreta rezultat na semaforu se nije mijenjao.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano