Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cavsi zaključali Knickse, slavili još i Celticsi te Sunsi

Četvrta noć NBA doigravanja donijela nam je tri utakmice u kojima smo vidjeli uvjerljive pobjede Bostona i Clevelanda te slavlje Phoenixa u najzanimljivijem ogledu večeri.

[2] Boston Celtics – Atlanta Hawks [7] 119:106 (2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji program su otvorili Celticsi i Hawksi ogledom u TD Gardenu u kojem su domaći košarkaši upisali još jednu suverenu pobjedu od 13 poena razlike s koliko su slavili i u prvom susretu.

Gosti su fantastično započeli susret te su nakon 6 minuta košarke vodili s 19:9. U tom razdoblju su pogodili 3 trice i uhvatili 3 napadačka skoka te je sve funkcioniralo onako kako su zamislili – od igre 2 na 2 Younga i Capele, spomenutog šuta za 3 poena kao i prodora. Tricom za vodstvo od 22:11, De’Andre Hunter je postao prvi dvoznamenkasti košarkaš na ovoj utakmici s 10 poena (4/4 iz igre u tom trenutku), ali nakon toga su Hawksi ostali bez poena u sljedećih 5 minuta što su Celticsi iskoristili za seriju od 14:0 kojom su preuzeli vodstvo. Niz je prekinuo Bogdan Bogdanović svojom tricom za 25:25, a da to ne bude konačni rezultat prve četvrtine, pobrinuo se Malcolm Brogdon spektakularnom tricom s centra sa zvukom sirene.

Katastrofalni su bili Hawksi u završnici prve i početkom druge četvrtine, a prednjačio je ležerni Trae Young s 4 izgubljene lopte. Baš su u tom razdoblju Celticsi počeli dizati nivo igre, a nakon što je Brogdon pospremio oba bacanja, domaća momčad je došla do svoje prve dvoznamenkaste prednosti na susretu od 42:32. Derrick White je, kao i u prvom susretu, bio odličan te je s nekoliko uspješnih prodora imao 12 poena (6/7 za 2 poena) na polovici druge četvrtine, dok je Jayson Tatum, s 9 posljednjih poena Celticsa, snažno zaključio poluvrijeme s 18 poena i 7 skokova te je bio najbolji strijelac utakmice u tom trenutku. Boston je vodio sa 61:49 nakon prvog dijela.

Celticsi su se početkom treće četvrtine dodatno odmaknuli od Hawksa i u tim trenucima su počeli prelamati susret. Kutnom tricom Ala Horforda, Boston je nešto manje od 6 minuta prije kraja treće četvrtine poveo s 20 poena razlike – bilo je 79:59. Gosti ipak nisu ”bacili ručnik u ring” te su na krilima Dejounte Murraya, koji je postigao 13 poena u trećoj dionici, uspjeli spustiti zaostatak na -9 s kojim su ušli u posljednju četvrtinu.

Bogdan Bogdanović je također igrao kvalitetno drugo poluvrijeme te je s dvije trice u četvrtoj četvrtini spustio zaostatak Atlante na -8, ali Derrick White je konstantno pronalazio put do koša te je s 14 poena poslije 7 i pol minuta igre u posljednjoj dionici držao Celticse na sigurnoj udaljenosti od Hawksa. Tricu koja je ugasila sve nade Hawksa u eventualni povratak je postigao Al Horford za +17 3:51 prije kraja.

Celticsi su na kraju slavili sa 119:106, a do pobjede su ih predvodili Jayson Tatum s 29 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Derrick White s 26 poena i 7 skokova te Jaylen Brown s 18 poena, dok je kod poraženih Dejounte Murray zabio 29 poena uz 6 asistencija, a Trae Young je imao 24 poena uz 6 asistencija. Tatum je večeras postao tek drugi košarkaš u povijesti Celticsa koji je u jednoj utakmici doigravanja zabio 25 ili više poena, uhvatio 10 ili više skokova, asistirao 5 ili više puta i pogodio 5 ili više trica. Prije njega je to učinio samo Paul Pierce 2002. godine.

[4] Cleveland Cavaliers – New York Knicks [5] 107:90 (1-1)

Pola sata nakon početka utakmice između Bostona i Atlante, u Rocket Mortgage Fieldhouseu je krenuo dvoboj između Clevelanda i New Yorka u kojem su domaći košarkaši glatko slavili s odličnom predstavom u oba smjera.

Knicksi su i u ovom dvoboju krenuli bolje od domaćih pa su poslije 5 minuta vodili s 12:4. Na samom početku su Julius Randle i Jalen Brunson ubacili po 5 poena, a odgovor su ubrzo dobili od Dariusa Garlanda koji je s dvije trice u dva uzastopna napada i s dva pogođena slobodna bacanja nešto kasnije smanjio na samo 1 poen zaostatka Cavsa (14:15). Cavsi su po prvi put poveli poslije trice Carisa LeVerta, a nakon dva pogođena slobodna bacanja Donovana Mitchella, vodili su s 19:15. Vrlo brzo su se Knicksi vratili u vodstvo, međutim Cavsi bolje zatvaraju prvu četvrtinu i LeVertovom tricom u posljednjoj sekundi na predah odlaze s vodstvom od 25:22.

Nastavili su Cavaliersi s odličnom igrom na oba kraja parketa u drugoj četvrtini pa se to odrazilo i na vodstvu kojeg je Garland sa svojom četvrtom tricom na utakmici i 19. poenom povećao na 12 poena razlike (38:26). U svakom slučaju treba istaknuti obranu Clevelanda koja je u tim trenucima podsjetila na to zašto je bila prva po defanzivnom ratingu u regularnoj sezoni. Spektakularnu četvrtinu su Cavsi okončali odlaskom na poluvrijeme s 20 poena prednosti – 59:39. Impresivan je bio Darius Garland s čak 26 poena, dok je Caris LeVert ubacio 3 trice na putu do 11 poena. S druge strane su Jalen Brunson i Julius Randle kombinirano ubacili 26 poena, ali su imali 6 izgubljenih lopti od ukupno 14 s koliko su Knicksi završili prvo poluvrijeme.

U trećoj četvrtini su Knicksi dva puta dolazili na -16, ali su u oba navrata Darius Garland i Caris LeVert odgovorili koševima (Garland s dvije trice, a LeVert s prodorom i poludistancom) pa su Cavaliersi ponovno vodili s 21 poenom razlike. Donovan Mitchell je imao tihu večer što se šutiranja tiče (5/8 iz igre), ali je s 9 poena u trećoj četvrtini svoj konto podigao na 15 poena i 10 asistencija, a ”Dobri momci” su na posljednji predah otišli s prednošću od 22 poena razlike.

Četvrta četvrtina je bila puko odrađivanje posla, a Cavsi su slavljem od 17 poena razlike upisali prvu pobjedu u doigravanju bez LeBrona Jamesa nakon 1998. godine i serije protiv Indiane. Večeras su ih do pobjede predvodili Darius Garland s 32 poena i 7 asistencija, Caris LeVert s 24 poena te Donovan Mitchell sa 17 poena i 13 asistencija, dok je u redovima poraženih Julius Randle zabio 22, a Jalen Brunson 20 poena.

[4] Phoenix Suns – LA Clippers [5] 123:109 (1-1)

U posljednjoj utakmici večeri, onoj najzanimljivijoj, Sunsi su dočekali LA Clipperse i pobjedom izjednačili na 1-1 u seriji.

Prva četvrtina je protekla u egalu, a Clippersi su ju dobili tricama Terancea Manna i Kawhi Leonarda u posljednjoj minuti sa 29:24. Leonard je predvodio sve strijelce s 8 poena, dok je njegov suigrač i hrvatski reprezentativac Ivica Zubac zabio 2 poena uz 2 uhvaćena skoka.

Clippersi su na krilima Russella Westbrooka i Kawhi Leonarda nastavili graditi prednost koja je košem hrvatskog centra iznosila 9 poena razlike (57:48) samo 2:41 prije kraja poluvremena. Ipak, to nije bilo dovoljno za odlazak s prednošću na poluvrijeme jer Sunsi serijom od 11:2 koševima Bookera, Duranta i Paula izjednačuju na 59:59.

Treću četvrtinu su Sunsi kontrolirali te su konstantno vodili između 4 i 9 poena razlike, a na posljednji predah se otišlo s rezultatom 92:87. Izvrstan je u tom razdoblju bio Devin Booker koji je postigao čak 18 poena svoje momčadi te je nakon tri četvrtine imao 31 poen.

Domaća momčad je četvrtu četvrtinu započela serijom od 6:0 zahvaljajući poenima Chrisa Paula (4) i Bismacka Biyomba (2) i u tom trenutku su došli do svoje najveće prednosti dotad od 11 poena razlike. Clippersi su u posljednjoj dionici u nekoliko navrata spuštali deficit na 7-8 razlike, no Sunsi bi svaki put znali odgovoriti i vratiti se na dvoznamenkastu prednost. Najbliži su bili u trenutku kada je Westbrook s dva pogođena slobodna bacanja tri minute prije kraja utakmice smanjio na 115:109, ali onda Chris Paul s 4 poena s poludistance, ukradenom loptom i asistencijom za DeAndrea Aytona ponovno daje Sunsima prostor za disanje na +12 i osigurava pobjedu.

Sunsi su u konačnici slavili sa 123:109, a do trijumfa su ih predvodili Devin Booker s 38 poena i 9 asistencija te Kevin Durant s 25 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok su dvoznamenkasti bili i Torrey Craig sa 17 poena, Chris Paul sa 16 poena i 8 asistencija te DeAndre Ayton s ”double-double” učinkom od 14 poena i 13 skokova. U redovima poraženih su se istaknuli Kawhi Leonard s 31 poenom, 9 skokova i 7 asistencija te Russell Westbrook s 28 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac je susret okončao s 8 poena, 6 skokova i 2 ukradene lopte.

Komentari

Povezano