Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedevita Junior i Zadar spektaklom koševa otvorili novu košarkašku godinu

Prvi ovogodišnji susret FAVBET Premijer Lige donio nam je dvoboj između Cedevite Junior i Zadra u okviru 15. kola domaćeg košarkaškog natjecanja, a bolje otvaranje godine, odnosno nastavak prvenstva, nismo mogli poželjeti.

Bio je to veoma efikasan susret tijekom kojeg su se momčadi čak 30 puta izmijenile u vodstvu, a najveća prednost na susretu bila je sedam poena i to gostujuća na samome početku susreta. Time u skladu, ušlo se u izuzetno neizvjesnu završnicu. Najprije je Zadar poenima Karla Žganeca četiri i pol minute prije kraja stigao do pet poena prednosti (91:86), da bi u idućih 180 sekundi ostali bez poena, što Vitamini koriste i stižu do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je šahovska bitka, u kojoj su se gosti bolje snašli i s osam poena Luke Božića s linije slobodnih bacanja stigli do pobjede, a možda i ključni moment susreta dogodio se 13 sekundi prije kraja, kada novopridošli playmaker Cedevite Junior Austin Luke nije uspio niti izvesti ubacivanje sa strane u zadanom roku od pet sekundi, te je Zadar drugom uzastopnom realizacijom napada otišao na nedostižnu prednost.

U konačnih 101:97 Zadra, što je u konačnici drugi najefikasniji dvoboj cijele lige ove sezone, Božić je ugradio čak 34 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija, Žganec je ubilježio 18 koševa, 12 skokova i sedam assista, dok je najbolji strijelac u poraženoj momčadi s 23 poena bio Kevaughn Allen.

Komentari

Povezano