Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedevita Junior nakon produžetka i drame upisala regionalnu pobjedu

Do svoje prve ovosezonske pobjede u regionalnoj Drugoj ABA Ligi stigli su večeras košarkaši Cedevite Junior, svladavši na parketu Draženovog doma makedonski MZT.

Gosti iz Skopja vodili su tokom većeg dijela utakmice, s najvećih 16 poena prednosti na početku drugog poluvremena (52:36), da bi desetak minuta kasnije Vitamini smanjili na samo pola koša zaostatka. Uslijedila je neizvjesna završnica, a nakon petog pokušaja preokreta, poenima Tomislava Buljana minutu prije kraja Cedevita Junior napokon je i povela sa 68:67.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila su tri uzastopna napada MZT-a koja su završila slobodnim bacanjima Deona Edwina. Košarkaš s Američkih Djevičanskih otoka ubacuje jedno, te domaćinu ostaje 25 sekundi za posljednji napad. Međutim, Luka Krajnović se spetljao, a s druge strane gosti stižu promašiti još dva šuta, pa se s rezultatom 68:68 ide u produžetak.

Domaćini u dodatnih pet minuta ulaze s dvije pogođene trice, ali u sljedeća tri napada idu s igrom jedan na pet, dok gosti sa sedam uzastopnih ubačaja okreću rezultat u svoju korist. S rezultatom 75:75 Cedevita je krenula u svoj posljednji napad, a 2,1 sekunde prije kraja Buljan je svoj napadački skok pospremio u koš. Makedonci su nakon minute odmora pokušali doći do novog produžetka, ali nisu uspijeli, pa domaćini slave 77:75.

Do pobjede su ih s po 20 poena vodili Buljan i Martin Jelić, dok je 26 poena za goste ubacio Edwin.

Komentari

Povezano