Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedevita Junior nastavila pozitivan niz protiv Dinama i povela u četvrtfinalnoj seriji

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja FavBet Premijer Lige, Cedevita Junior je u solidno popunjenom Domu sportova svladala Dinamo rezultatom 95:82 (16:21, 27:28, 31:17, 21:16). Košarkaši Cedevite zasluženo su slavili, a priliku za prolazak u polufinale imat će u ponedjeljak u Draženovom domu.

Tijekom prve četvrtine gledali smo pravu derbi košarku. Agresivno, s malo koševa i puno prekršaja. Takva košarka više je odgovarala Cedeviti Junior, čiji su mladi i poletni košarkaši dominirali u skoku i tranziciji. Nakon promjene obrane u zonsku, košarkaši Dinama povezali su nekoliko dobrih akcija te su serijom 7-0 natjerali Damira Mulaomerovića ma prvu minutu odmora. Nakon prve četvrtine, košarkaši Dinama stvorili su prednost od pet poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odličnom ritmu Dinamo je ušao i u drugu četvrtinu. Nakon samo minute igre, prednost je postala dvoznamenkasta. Nakon nekoliko povezanih izgubljenih lopti u napadu, Cedevita je opet dobila priliku da iskoristi svoje najjače oružje, tranziciju. Dinamo je imao velikih problema s Allenom iz Cedevite koji je letio terenom, no uspjeli su održati svoju prednost na krilima iskusnog Ivana Novačića.

U trećoj četvrtini košarkaši Cedevite ubacili su u višu brzinu. Dinamo nije mogao doći do zraka od njihovog tempa, a Vitaminima je baš sve išlo od ruke. Nakon samo pet minuta u drugom poluvremenu, domaćini su imali prednost od devet poena. Dinamo se vratio u utakmicu krajem četvrtine, no s lakim poenima u posljednjoj minuti, Cedevita je otišla u posljednju četvrtinu s prednošću od osam poena.

Košarkaši Dinama pritiskali su, no svaki puta kada bi se približili Cedeviti, svojim greškama bi im ponudili besplatne koševe. Bez skoka i s prevelikim brojem izgubljenih lopti, Dinamo nije imao šanse protiv raspoložene Cedevite koja je sve greške skupo naplaćivala. Utakmica je bila riješena sredinom posljednje četvrtine, nakon isključenja Majića.

Najistaknutiji pojedinci kod Cedevite Junior bili su Renato Serdarušić sa 18 te Ivan Karačić s 17 poena., dok su kod Dinama najbolji bili Ivan Novačić i Karlo Mikšić sa 17 poena.

Komentari

Povezano