Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedevita na krilima sjajnog Allena ponizila Split u Zagrebu

U 29. kolu domaćeg košarkaškog prvenstva, Cedevita Junior je sa 108:77 pobijedila Split u Zagrebu. Domaćini su apsolutno nadigrali Splićane i dominantnom predstavom slavili protiv gostiju koji se u posljednjih nekoliko susreta nalaze u jako lošoj formi.

Cedevita je suvereno otvorila dvoboj i prvu četvrtinu završila s 21 poenom prednosti (34:13). Fantastičan je od samog početka bio Kevaughn Allen koji je u prvoj dionici sa svojih 17 poena samostalno nadmašio ekipu iz Splita. Sjajni Amerikanac pogađao je tricu za tricom (5/5 s distance) i tako ugušio svaku mogućnost da se Žuti uključe u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu četvrtinu otvorile su nove dvije trice Allena, a do poluvremena se nastavilo u istom tonu. Primat je nakon Allena preuzeo mladi Renato Serdarušić čime je održao veliku prednost za ‘Vitamine’ (58:36). Na samom početku nastavka Split je uspio malo doći do daha, no Cedevita je nakon toga podigla igru na još veću razinu i u potpunosti dokrajčila ekipu Slavena Rimca. Kako se susret primicao kraju sve je jalovija bila igra Splićana, dok je igračima Cedevite ulazilo sve što su gađali (na kraju 19/27 za tri poena, ukupno 64% šuta iz igre). Konačnih 32 poena razlike sami za sebe govore koliko je Split na kraju osramoćen i ponižen.

Najbolji pojedinac susreta je bio već spomenuti Allen sa stopostotnim šutom iz igre (7/7 trica, 4/4 šut za dva) i tek jednim promašenim slobodnim bacanjem za ukupno 29 poena. Prva pratnja bio mu je Serdarušić sa 16 poena, a veliku partiju odigrao je i Austin Luke koji je imao “double-double” učinak od 10 poena i 12 asistencija. U redovima Splita su Tonko Vuko i Krešimir Ljubičić ubacili po 17 poena.

Cedevita je ovom pobjedom ostala na četvrtom mjestu s omjerom 19-10 uz dvije pobjede manje od Cibone koja ima i dvije utakmice manje, dok je Split drugi s omjerom 25-4 uz jednu pobjedu manje i dva poraza više od vodećeg Zadra.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano