Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedevita Olimpija izborila majstoricu za finale ABA lige

U drugoj utakmici polufinala ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana, slavili su domaći košarkaši rezultatom 95:83 čime su izjednačili na 1-1 u seriji.

U prvoj četvrtini smo vidjeli koloplet mini-serija pa su tako košarkaši Partizana s tri uzastopne trice poveli s 21:13 tri i pol minute prije kraja, no domaća momčad bolje zatvara dionicu pa serijom od 16:2 prelazi u vodstvo od 6 poena razlike. Srpska momčad je kvartal okončala tricom Dante Exuma s centra igrališta pa su na prvi predah otišli sa zaostatkom od 29:26. Baš su trice obilježile uvodnih 10 minuta jer ih je Partizan zabio 6, a Cedevita Olimpija 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je bolje otvorio i drugu četvrtinu pa su nizom od 9:2 preuzeli vodstvo od 4 poena razlike. Druga dionica je bila preslika prve jer ju gosti bolje otvaraju, a domaći bolje zatvaraju. Nakon što je centar Partizana Mathias Lessort s jednim pogođenim slobodnim bacanjem izjednačio na 38:38, do kraja prvog dijela četvrtfinalisti Eurolige postižu svega 3 poena, dok Slovenci postižu njih 13 i na odmor odlaze s uvjerljivih 51:41.

Do vodstva ih je predvodio sjajni Yogi Ferrell s 15 poena (8 od posljednjih 15 ekipnih), dok je Marko Jeremić s tri ubačene trice na kontu imao 9 poena. S druge strane su Dante Exum i Kevin Punter zabili po 10 poena.

Imali su “Crno-bijeli” priliku anulirati prednost Slovenaca nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu, ali je Zach LeDay iz blizine prejako naslonio loptu na tablu, a to je za posljedicu imalo seriju od 5 uzastopnih poena Cedevita Olimpije kojom su ponovno došli do zraka i +7.

Velike probleme je Partizan imao s napadačkim skokom domaće momčadi (5 u trećoj dionici, ukupno 10) nakon kojeg su zabijali mnoštvo poena. Zmajevi su nakon 30 minuta košarke u Ljubljani vodili s uvjerljivih 73:60.

Izabranici Mira Alilovića su tek tri minute prije kraja dozvolili gostima seriju od 10:2 kojom su spustili zaostatak na -8, no onda Zoran Dragić pogađa tricu vrijednu relaksirane završnice susreta. Košarkaši Cedevita Olimpije su pobjedom od 12 poena razlike izjednačili na 1-1 u polufinalnoj seriji pa će Crvena zvezda protivnika u finalu doznati tek nakon majstorice koja je na rasporedu sljedećeg utorka od 20:00 u beogradskoj Štark Areni.

Slovence su do pobjede predvodili Yogi Ferrell s 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija te Zoran Dragić s 12 poena. Kod poraženih je Kevin Punter susret okončao s 24 poena i 8 skokova, dok je Dante Exum ubacio 16.

Komentari

Povezano