Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cedeviti Junior gradski derbi protiv Cibone

Prvi ovosezonski domaći košarkaški gradski derbi večeras su pred 300-tinjak gledatelja u Draženovom domu u Zagrebu odigrali košarkaši Cibone i Cedevite Junior, koji su na koncu upisali pobjedu.

Večerašnji gost Cedevita Junior sjajno je ušla u susret te na krilima Mislava Brzoje vodi 12:0 poslije četiri minute igre. Domaćini su se tada trgnuli te napokon odigrali nešto na oba kraja parketa te do konca četvrtine stigli na itekako prihvatljivih tri poena zaostatka (19:16). Veća fluidnost i kreativnost u napadu te fleksibilnost u obrani Cedevite Junior omogućili su im da većim dijelom druge četvrtine prednost drže na dvije znamenke, ali u posljednje četiri minute budi se najmlađi igrač Cibone Borna Katanović, na čijim krilima Vukovi do kraja poluvremena rade seriju 13:2, pa se na veliki odmor odlazi s prednošću gostiju 37:35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti i drugo poluvrijeme otvaraju bolje, ali ne kao i prve dvije četvrtine, pa je šest poena razlike u dva navrata najviše što su uspjeli napraviti. Cibona do prvog vodstva na utakmici dolazi na polovici treće četvrtine, tricom Krešimira Radovčića za 47:46, a on i Toni Ročak bili su jedini domaći strijelci do kraja četvrtine, koja završava rezultatom 55:55. S tricom Brzoje i dvije Ivana Karačića Cedevita Junior otvara posljednju dionicu, ali s druge strane Radovčić i Talib Zanna drže domaćine na aktivnom rezultatu. Izlaskom Ročka zbog petog prekršaja otupili su napadi Cibone, a upravo je švicarski reprezentativac šest minuta prije kraja ubacio posljednje domaće poene iz igre, dok su Vitamini ostali prilično staloženiji u završnici i na kraju slavili sa 75:68.

Brzoja je odigrao sjajan susret, upisavši 18 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok Ciboni nije pomoglo 20 poena Radovčića te 16 uz 12 skokova Ročka.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano