Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celtic kompletirao trostruku krunu

Nogometaši Celtica su slavili protiv člana škotskog Championshipa Inverness Caledonian Thistle rezultatom 3:1 u finalu kupa. Ovom pobjedom su stigli do 41. naslova pobjednika Škotskog Kupa te tako došli do trećeg trofeja ove sezone.

Najtrofejniji škotski klub je već ove sezone osvojio naslova prvaka te FA Kup. Osmi je ovo treble Celtica u povijesti, prvi nakon sezone 2019./2020. , te su prema dostupnim podacima momčad s najviše trostrukih kruna na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inverness je stao u čvrsti defanzivni blok od samoga početka utakmice na Hampden Parku. Obrana im je prvi puta popustila u 38. minuti kada je prizeman ubačaj Matta O’Rileya u mrežu pospremio Kyogo Furuhashi. Mogao je Celtic do poluvremena povećati vodstvo, ali su napadači promašili dvije dobre prilike.

Do povećanja vodstva Celtic dolazi u 65. minuti, kada je tranziciju nakon lijepe kombinacije po lijevoj strani završio Liel Abada koji je u igru ušao na startu drugog poluvremena.

Inverness je rezultatsku neizvjesnost vratio u 85. minuti s svojim jedinim udarcem u okvir gola Celtica. Tada je precizan centaršut s desne strane uputio Wallace Duffy, a loptu glavom s pet metara u mrežu pospremio Daniel MacKay.

Pobjedu Celtica i konačnih 3:1 potvrdio je Jota u 91. minuti. Ponovno je pogotku prethodio ubačaj s desne strane. Ovaj puta je asistent bio Abada, a Jota je primio loptu u petercu na prsa te je pospremio u mrežu. Koliko je Celtic dominirao govore nam gotovo sve statističke brojke, a nabrojati ćemo samo neke; Celtic je imao 15 udaraca prema golu naspram 2 Invernessa te 72% posjed lopte.

Za Celtic je na golu bio legendarni Joe Hart. Engleski vratar se s ovim trofejom upisao u povijest; naime, postao je tek treći igrač u povijesti koji je osvojio trostruku krunu u Engleskoj (osvojio s Manchester Cityjem) i Škotskoj. Prije njega su ovaj uspjeh samo ostvarili Kenny Dalglish i Andrei Kanchelskis.

Komentari

Povezano