Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celtic svladao Rangerse i učvrstio se na prvom mjestu

U snijegom obojanom Glasgowu, odigran je najveći derbi škotskog nogometa između Celtica i Rangersa, odnosno Old Firm. Uoči susreta Celtic je imao pet bodova više, ali i dvije utakmice više. Odličnom predstavom, Celtic je slavio 2:1 i dodatno se odvojio na vrhu.

Celtic je bolji ulazak u utakmicu naplatio u 25. minuti. Paulo Bernardo je nakon kornera dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i odmjerenim udarcem pogodio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Ross McCausland u 41. minuti. Njegov loš udarac iz dobre pozicije lakoćom je obranio Josh Hart.

Odmah na početku nastavka, Celtic je udvostručio vodstvo. Matt O’Riley je dao loptu za Kyoga Furuhashija koji fantastičnim udarcem s 20-ak metara probija Jacka Butlanda.

Ako nije bilo odlučeno ranije, pitanje pobjednika postalo je jasno u 71. minuti. Leon Balogun je kao posljednji igrač napravio prekršaj i tako zaradio izravni crveni karton. Tada je postalo jasno da bodovi ostaju na Celtic Parku.

No, Rangersi se nisu predavali i u 88. minuti su smanjili zaostatak. James Tavernier je izveo savršeni slobodni udarac i vratio Rangerse u igru. Vremena za potpuni povratak je bilo premalo i ostalo je 2:1.

Celtic sada ima osam bodova prednosti uz dvije utakmice više. Rangersi su nakon pet pobjeda u nizu doživjeli poraz kojim su si otežali borbu za naslov.

Komentari

Povezano