Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celtic svladao Rangerse minimalnom pobjedom

Nedjelja u 13 sati donijela nam je najveći škotski derbi, legendarni Old Firm. Čak su se 436 puta sukobila ova dva kluba, a prvi je susret bio odigran još u 19. stoljeću, točnije 1888. Ovaj put su se susreli u sklopu četvrtog kola škotskog Premiershipa.

Obje strane su krenule prilično oprezno, bez većih rizika. Celtic je držao posjed i djelovao kudikamo dominantnije. Najzanimljiviji trenutak dogodio se u 30. minuti kada je Kemar Roofe pogodio za prednost Rangersa, no taj je pogodak na kraju poništio VAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sami smiraj prvog dijela, gosti su poveli na Ibroxu. Nakon što je Jack Butland slabo ispucao loptu, Matt O’Riley osvojio je zračni duel i lopta je došla ravno u noge Kyoga Furuhashija. Japanac se nije puno mislio i uputio je udarac iz voleja izvan šesnaesterca i predivno pogodio za 1:0.

Nastavak je donio više zanimljivosti, a Celtic je nastavio s boljom izvedbom na početku. Prijetili su Liel Abada i Kyogo Furuhashi, no bez uspjeha. Rangersi su hitno tražili pogodak, pa su podignuli svoj tempo igre, a svoju su zlatnu priliku propustili u 75. minuti. Nicolas Raskin uputio je fantastično dodavanje prema Samu Lammersu, koji je zaobišao Joea Harta, a onda iz blizine poslao loptu pokraj gola. Joe Hart je na kraju postao heroj Celtica jer je u dva navrata zaustavljao udarce Danila i sačuvao prednost svoje ekipe.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa su gosti minimalnim slavljem skupili sva tri boda. Jako zadovoljni mogu biti izabranici Brendana Rodgersa, osobito kada se uzmu u obzir brojne ozljede u obrambenoj liniji, zbog kojih se škotski strateg morao uvelike prilagoditi.

Komentari

Povezano